Política 18/06/2016

Pedro Sánchez es mossega la llengua a València per no carregar contra Podem, soci de govern de Ximo Puig

El candidat socialista reivindica el llegat dels governs de González i Zapatero i el paper del PSOE com l'únic garant del canvi

Salva Almenar
2 min
Pedro Sánchez junt al president del PSPV i de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en el míting central del PSOE a València.

ValènciaEl candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha canviat el guió del seu discurs de campanya durant el míting celebrat aquesta tarda a València i, a diferència de les darreres jornades, no ha centrat la seva intervenció en criticar a Podem. El líder dels socialistes ha optat per posar en valor els èxits dels governs del PSOE i reivindicar el llegat dels executius presidits per Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero.

El presidenciable del PSOE, a diferència d'altres discursos, s'ha mostrat molt més moderat en les seves crítiques envers el partit de Pablo Iglesias, que és un dels socis del govern de la Generalitat Valenciana que presideix Ximo Puig. Sánchez no ha volgut incomodar el president valencià i líder del PSPV, que tal com va contar l'ARA va demanar als candidats de la federació valenciana no carregar contra Podem per no tensar les relacions de l'executiu autonòmic.

Sánchez s'ha referit únicament a Podem per dir que amb el seu interès "per les cadires" van impossibilitar i "bloquejar" un govern del canvi i que el partit d'Iglesias, malgrat la distància ideològica amb el PP, "entén la política igual que ells; com una adhesió: o fas el que jo dic o no val".

El líder del PSOE s'ha pronunciat així durant el míting previ al sopar de la Festa de la Rosa que han celebrat els socialistes valencians a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Davant 4.000 militants i simpatitzants, Pedro Sánchez ha demanat el vot al·legant que el seu partit és l'únic que garanteix el canvi el 26 de juny. "Sempre que Espanya ha demandat canvi ha fet servir la mateixa palanca: la socialdemocràcia del PSOE", ha dit Sánchez.

Pedro Sánchez ha reivindicat que els socialistes han estat motor del progrés durant els 39 anys de democràcia. "Us vàreu mobilitzar per fer possible una llei d'educació. Vàreu ser vosaltres els que un dia us vàreu posar dempeus per demandar una sanitat pública i vàreu ser vosaltres les que vàreu dir un dia que el govern d'Espanya havia d'aprovar una llei d'igualtat entre homes i dones", ha assenyalat Sánchez.

"El canvi està a prop"

El candidat socialista s'ha mostrat convençut de la possibilitat de capgirar les enquestes que donen actualment el PSOE com la tercera força més votada i ha assegurat que el canvi "està a prop". Però per a a això, ha dit, és necessari que el PSOE "sigui la força més votada" i així els que "van dir no a la meva investidura els dies 2 i 4 de març donen suport ara a un president socialista".

Pedro Sánchez ha demanat als militants que hi han acudit al míting que vagin "porta a porta" demanant el vot i ha fet una crida a votar al PSOE a aquells que no estan d'acord "ni amb els que defensen no fer res perquè res canvie" -en al·lusió al PP-, ni amb aquells "que volen trencar amb tot perquè allò que hi ha no els agrada", en referència a Podem.

stats