PANDÈMIA
Política 19/12/2021

Pedro Sánchez convoca una reunió de presidents per fer front a la sisena onada

Aquest diumenge el president espanyol farà una declaració institucional per demanar més cooperació a les comunitats

ARA
2 min
Pedro Sánchez farà avui una declaració institucional.

BarcelonaEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, convocarà aquesta setmana una conferència de presidents autonòmics per abordar la situació de la pandèmia de coronavirus, en clar creixement per la variant òmicron. La reunió serà en format telemàtic en una data encara per concretar tot i que la intenció de l’Executiu és que la trobada se celebri el pròxim dimecres, just abans de les festes de Nadal, quan l’increment de contactes socials amenaça amb una nova escalada de contagis en plena sisena onada.

Els detalls de la convocatòria els donarà a conèixer Sánchez avui diumenge durant una declaració institucional que farà des de Barcelona, on ha de clausurar el congrés extraordinari dels socialistes catalans. No s’espera que Sánchez anuncïi noves restriccions, segons apunta Efe, si bé es preveu que torni a fer una crida a la cooperació institucional i a la cogovernança amb les comunitats.

En declaracions a Europa Press, fonts del Govern balear han assegurat que la presidenta, Francina Armengol, defensarà a la conferència "les mesures que, en aquests moments, té la Comunitat Autònoma per fer front al covid", les quals tenemn "l'aval judicial". Respecte de la possibilitat que s'aprovin noves mesures, les mateixes fonts han assegurat que "estan disposats a escoltar".

Augment de contagis

Els casos de covid no s'aturen de créixer a les portes de Nadal. La incidència acumulada de contagis ja frega els 600 casos per 100.000 habitants a les Balears i la taxa de positivitat en les proves diagnòstiques va superar ahir el 13%. En un dia, Salut va notificar 790 contagis. A més, la Conselleria va advertir que la presència de l'òmicron "s'accelera diàriament", encara que la variant majoritària continua sent la delta.

El cap del Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha reconegut a RAC1 que retardar l’inici de les escoles, tal com ha plantejat Portugal, és una mesura “que es pot valorar”. I l'infectòleg Oriol Mitjà ha demanat en un tuit cancel·lar els àpats de Nadal ja que assegura que la previsió és que hi hagi "un gran pic d'Òmicron el gener del 2022". Si bé la gravetat és inferior a la Delta, "infectarà més persones, incloent vacunats", ha assegurat.

stats