Parlament
Política 21/07/2022

Els partits del Pacte eliminen la sessió de control, però es debatrà la reforma fiscal del PP

Els portaveus parlamentaris de les formacions del Govern han comunicat la decisió aquest dijous a la resta de grups

2 min
Ple del Parlament

PalmaEn el ple del Parlament de dimarts que ve, com va succeir en l'anterior, no hi haurà sessió de control al Govern. Així ho ha confirmat a l'ARA Balears la portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa, que aquest dijous ha comunicat la decisió a la resta de grups parlamentaris de l'oposició. Així i tot, sí que s'inclourà en l'ordre del dia el debat de la Proposició de Llei (PL) del PP d'una reforma fiscal per abaixar els impostos.

Tot i que aquesta decisió s'oficialitzarà el mateix dimarts abans del ple a través de la diputació permanent, en la Junta de Portaveus l'oposició va reclamar als partits del Govern saber el sentit del vot amb antelació i el Pacte es va comprometre a transmetre'l abans de finals d'aquesta setmana.

El fet que la reforma fiscal no fos inclosa en el ple anterior va enfurismar el PP, però ara les formacions del Govern han fet marxa enrere, de manera que es formarà un ple purament legislatiu. A banda de la PL, s'aprovarà la llei de la ciència, la llei d'arxius i la convalidació del decret llei sobre prestacions socials de caràcter econòmic, que es començarà a tramitar com a projecte de llei, per la qual cosa totes les formacions podran proposar esmenes al text.

Costa ja va aclarir en la roda de premsa d'aquest dimecres que el fet de ser un període de sessions extraordinari no obliga que hi hagi una sessió de control al Govern, i la prioritat dels partits del Pacte és l'aprovació de lleis, ja que d'aquí a finals de legislatura es durà un ritme frenètic per arribar a les eleccions amb els deures fets, sobretot tenint en compte que els pressupostos generals autonòmics ocuparan gran part de l'espai parlamentari des de setembre fins a desembre.

stats