Política 30/11/2020

El PP balear reclamarà a l'Estat 14,3 millons d'euros per a Palma

El partit presentarà esmenes als pressupostos de l'Estat que se sumen a les 40 que ja va anunciar la setmana passada

Ara Balears
1 min
La portaveu adjunta del PP en el Congrés, Malrga Prohens

PalmaEl Partit Popular presentarà al Congrés dels Diputats i al Senat esmenes als pressupostos generals de l'Estat de 2021 per reclamar 14,3 milions d'euros en inversions per a la ciutat de Palma. Aquesta esmena forma part de les 40 ja presentades pel partit la setmana passada, la qual cosa suposa un total de 338 milions. La diputada i portaveu adjunta popular, Marga Prohens, ha desglossat aquesta quantitat: 1,8 milions aniran destinats a la futura depuradora, 10 són per a la rehabilitació del castell de Bellver i 2,5 per a la rehabilitació de la murada de Palma i l'Hort del Rei.

Prohens ha destacat que es deuen als ciutadans de les Balears i de Palma, una ciutat que, assegura, "està patint molt l'impacte de la crisi de la covid-19". A més, ha retret als diputats del PSOE de les Balears que no hagin presentat cap esmena. També ha acusat la presidenta Francina Armengol de "girar l'esquena a la ciutat amb l'anul·lació de la Llei de capitalitat".

Així mateix, el grup ha informat que demanarà una partida per a totes les Illes. Aquests doblers aniran destinats a crear un pla estratègic de turisme per valor de 50 milions d'euros, mentre que 98 milions seran per compensar el factor de la insularitat centrada en la millora de la xarxa de sanejament. A més, demanen un import de 20 milions d'euros per a un pla de reactivació de l'ocupació.

stats