Política 04/12/2018

El PP de Palma vol augmentar les sancions als grafits en edificis protegits

Els populars demanen multes de fins a tres mil euros per a aquests tipus d'actes vandàlics

Aina R. S.
1 min
El PP de Palma vol augmentar les sancions pels graffitis en edificis protegits

PalmaEl Partit Popular de Palma presentarà una proposta al proper ple de l'Ajuntament per incrementar les sancions als grafits que es facin en edificis catalogats i d'alt valor patrimonial. Així ho ha explicat aquest dimarts Marga Duran, que ha demanat que es passin a considerar aquests actes de greus a molt greus i que, per tant, les sancions s'incrementin dels 1.500 als 3.000 euros.

"És una proposta que està molt estudiada i que s'ha fet a partir de l'estudi de planificacions urbanístiques d'altres ciutats amb patrimoni i edificis protegits com Granada o Salamanca", ha explicat la portaveu popular.

Duran ha informat que la seva proposta contempla tres vessants: d'una banda, una intervenció específica barriada a barriada, amb una proposta de calendari per eliminar les pintades dels edificis; una campanya de sensibilització i de conscienciació, de la mà de les entitats veïnals i juvenils, per acabar amb aquestes pràctiques i alhora poder proporcionar espais adequats per fer aquest tipus d'intervencions, i, finalment, el vessant de la dissuasió que és el que ha de plantejar l'increment de les sancions que passarien de ser greus a molt greus si les pintades es fessin en edificis catalogats com a BIC i amb valor patrimonial.

D'altra banda, els populars han demanat més presència policial a la zona del baluard del Príncep, on en els darrers anys han aparegut diferents pintades. També han sol·licitat a l'Ajuntament de Palma que signi el conveni amb el Consell de Mallorca per protocol·litzar com netejar aquestes pintades que es fan en edificis emblemàtics.

stats