Política 09/11/2014

1.142.910 persones ja han votat fins a la una del migdia

Les cues davant els locals de participació s'han mantingut des de primera hora i al llarg de tot el matí. El Govern confia que la participació serà sostinguda al llarg de tota la jornada

M.colomer
1 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, fa la primera compareixença oficial per donar dades sobre la participació en el 9-N / CÈLIA ATSET

BarcelonaUn total d'1.142.910 persones havien dipositat la seva papereta en l'urna entre les 9 del matí, quan han obert els punts de votació, i les 13 del migdia. Ho ha anunciat en la primera compareixença oficial de la jornada la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

La xifra supera totes les expectatives inicials i se situa per davant de moltes de les convocatòries electorals ordinàries. Sense anar més lluny, en el referèndum de l'Estatut a les 14 h havien votat 1.075.957 persones.

Les cues davant els locals de participació s'han mantingut des de primera hora i al llarg de tot el matí. El Govern confia que la participació serà sostinguda al llarg de tota la jornada del 9-N, si bé també dóna per fet que l'afluència a les urnes es refredarà a la tarda. El pròxim avançament de dades està previst per a les 19.30 hores, mitja hora abans del tancament dels punts de votació.

stats