Política 26/11/2019

El Parlament reclama que els negocis de lloguer de cotxes paguin l'impost de circulació a les Illes

Instaran el govern espanyol a escometre canvis legals perquè els vehicles que circulen a les Balears paguin el tribut a l'Arxipèlag

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl Parlament balear ha acordat aquest dimarts instar el govern espanyol a escometre canvis legals perquè els vehicles que circulen a Balears, i en particular els d'empreses de lloguer, paguin l'impost de circulació a les Illes.

Segons ha informat Efe, la Comissió d'Hisenda i Pressupost del Parlament ha aprovat amb 12 vots a favor i un en contra (de Vox), una proposició no de llei del grup socialista sobre aquesta qüestió relacionada amb l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM).

La proposta vol posar fi als anomenats "paradisos fiscals" que constitueixen alguns ajuntaments per a aquest impost. Els darrers anys s'ha detectat una "deslocalització massiva de vehicles", sobretot de flotes de lloguer, que modifiquen el domicili en el permís de circulació cap als municipis que han establert unes quotes inferiors de l'IVTM.

El Parlament balear instarà el govern espanyol a promoure les modificacions legislatives necessàries en la normativa reguladora de l'IVTM perquè els vehicles que circulen a les Balears "afectats al desenvolupament d'una activitat econòmica en aquest territori per part del seu titular", i en particular els vehicles de lloguer, "tributin efectivament per aquest concepte impositiu a les Illes".

stats