Política 23/11/2020

El Parlament no podrà fer una declaració en contra de la violència masclista pel boicot de l'extrema dreta

És el segon any consecutiu que no es fa públic un text consensuat per tots els partits de la Cambra

Maria Llull
1 min
Molts diputats varen manifestar el seu malestar contra l'extrema dreta l'any passat, el primer que el Parlament no va poder fer una declaració institucional contra la violència masclista

PalmaPer segon any consecutiu, el Parlament no podrà fer una declaració institucional en contra de la violència masclista a causa del boicot de Vox. De fet, és la segona vegada des de l'any 2008 que no es pot tirar endavant un text consensuat. Com va passar el 2019, l'extrema dreta, que nega l'existència de la violència masclista, ha anunciat que llegirà el seu propi manifest.

La resta de partits ha criticat l'actitud de l'extrema dreta, ja que sense unanimitat és impossible que la Cambra pugui fer una declaració institucional. "Una altra vegada, l'extrema dreta cavernària no deixa que es visualitzi la violència contra les dones i que es faci una declaració", ha dit el diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas Collet, que ha acusat Vox de "negacionisme" i de fer "discursos greus i insultants contra la societat".

Per part de Ciutadans, Patricia Guasp ha considerat que és molt preocupant que "Vox no vulgui signar la declaració", com ha ocorregut en altres comunitats. "Aquesta és una causa de tothom i no farem passes enrere", ha afegit. El portaveu del PP, Biel Company, ha assegurat que el seu partit continuarà treballant per "fer front a aquesta xacra".

La portaveu d'El Pi, Lina Pons, ha lamentat que hi hagi partits que "volen crear crispació". "Estan clarament equivocats, però nosaltres defensaríem igualment les seves filles i dones", ha dit. "La ultradreta no ha fet possible la declaració amb tesis masclistes negacionistes i reaccionàries", ha criticat la portaveu del PSIB, Sílvia Cano, qui ha indicat que tots els grups polítics llegiran un manifest com a alternativa.

stats