Política 13/03/2020

El Parlament farà dimarts el ple amb la crítica del PP i Vox

La presidenta del Govern, Francina Armengol, hi compareixerà per parlar de la situació causada per la crisi del coronavirus

Kike Oñate
2 min
Imatge d'arxiu del pla del Parlament.

PalmaEl ple del Parlament balear es reunirà dimarts que ve, com estava previst, però es cancel·larà el del 24 de març, segons han decidit aquest divendres la Mesa i la junta de portaveus parlamentaris. La presidenta del Govern, Francina Armengol, hi compareixerà voluntàriament per parlar de la situació causada per la crisi del coronavirus a les Balears i es preveu aprovar definitivament el decret llei sobre habitatge. El PP i Vox, però, han criticat la decisió perquè consideren que el ple no és "urgent". En canvi, els partits del Pacte, Ciutadans i El Pi han defensat les mesures acordades.

El president de la Cambra, Vicenç Thomas, ha explicat que durant el ple de dimarts es reduirà el temps dedicat per debatre el decret llei sobre habitatge, es facilitarà el vot telemàtic als diputats que ho considerin oportú i que un cop finalitzi la sessió se suspendran temporalment totes les activitats parlamentàries, com ara les comissions que es fan setmanalment.

"Així no donam una bona imatge" als ciutadans, ha afirmat el portaveu del PP, Biel Company, perquè a parer seu no s'hauria de fer el ple de dimarts perquè les autoritats sanitàries i el Govern balear han anunciat una sèrie de mesures excepcionals per limitar la propagació del coronavirus, qual inclouen el tancament durant 15 dies de sales de joc i de festa i instal·lacions esportives. El popular ha assegurat que la sessió plenària ni és "urgent" ni és "necessària". En la mateixa línia, el portaveu de Vox, Sergio Rodríguez, ha manifestat el mateix i que reunir-se és "una temeritat". A més, la formació d'extrema dreta valora si ha de participar-hi dimarts.

La portaveu de Ciutadans, Patrícia Guasp, ha dit que cal fer el ple de dimarts i que la presidenta hi comparegui per explicar la crisi causada pel coronavirus perquè "les rodes de premsa no són suficients". I per això els ha sorprès la posició del PP, com ha apuntat Guasp. La portaveu d'El Pi també ha defensat la celebració de la sessió i ha dit que el Govern actua amb mesures més contundents perquè és millor "aturar i perdre un mes i no perdre un any sencer", i ha afegit que vivim del monocultiu turístic.

La portaveu del PSIB, Silvia Cano, ha donat suport a la compareixença de la presidenta perquè expliqui què pensa fer el Govern per actuar contra la crisi del coronavirus. Cano també ha afirmat que cal "unitat" entre tots els partits, de la mateixa manera que el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, qui ha animat que "tots ens posem darrere el Govern".

stats