Política 07/01/2021

L'expresident del Parlament, Balti Picornell: "Me la bufa el que fa Potemos"

En una conversa de Twitter fa evident com s'ha distanciat de Podem, partit que va deixar el desembre del 2019

Ara Balears
2 min
El president del Parlament, Balti Picornell, en imatge d'arxiu.

PalmaL'expresident del Parlament i antic membre de Podem, Balti Picornell, ha deixat anar que "me la bufa el que fa Potemos", referint-se al seu antic partit en una conversa de Twitter que demostra com se n'ha distanciat. En concret, ha deixat anar aquesta frase arran d'una discussió amb un altre usuari de la xarxa social després d'haver piulat la captura de pantalla d'una notícia sobre la investigació del dirigent de Vox, Jorge Campos, per violència masclista amb el comentari "Feixistes actuant com a feixistes".

Un usuari de la xarxa social ha contestat a l'expresident del Parlament dient que Podem "recull entre els seus membres gairebé tots els delictes del Codi Penal". Sobre això, Picornell s'ha demanat "Som de Podemos, jo? Me la bufa el que fa Potemos". Cal recordar que Picornell va anunciar que deixava la militància del partit el desembre del 2019.

L'allunyament ideològic de Picornell respecte del partit que el va posar al capdavant del Parlament balear s'ha anat accentuant d'ençà que va deixar la política institucional. De fet, va exercir de portaveu de la plataforma independentista Bloc d'Unitat Popular (BUP) durant l'acte per la Diada de Mallorca pel 31 desembre.

Durant l'acte polític que el BUP va fer al teatre Xesc Forteza, Picornell va reivindicar la necessitat de fer sentir, també enguany i malgrat tot, "la veu d'un poble que vol una Mallorca sobirana". També va afirmar que l'illa no hauria d'estar sotmesa a un "progressisme liberal que no garanteix el dret a l'habitatge", ni a un Govern autonòmic submís al govern espanyol i al monocultiu turístic que precaritza els treballadors i destrueix el territori.

stats