Política 23/02/2022

El parc agrari de Palma ocuparà 8.473 hectàrees

Estarà format per dues extensions agroramaderes: el Pla de Sant Jordi i l'Horta de Dalt

ARA Balears
1 min
Així estarà distribuït el nou Parc Agrari de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha precisat aquest dimecres que el nou parc agrari municipal finalment ocuparà 8.473 hectàrees. L'objectiu d'aquest espai és recuperar i augmentar l'activitat agrària a la ciutat, protegir les zones agrícoles i que el que s'hi produeixi contribueixi a la sobirania alimentària i reverteixi en benefici de la població. Així ho ha indicat el Consistori, juntament amb el Govern, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, la Universitat de les Illes Balears (UIB) i diverses entitats del sector primari, després de firmar el protocol general d'actuació.

Les autoritats durant la firma del protocol general d'actuació.

Aquesta iniciativa també pretén desenvolupar polítiques alimentàries integrals per ajudar a assolir la millora de la seguretat alimentària i de la nutrició; posar a disposició els terrenys públics que siguin de titularitat de les parts signants perquè puguin recuperar el seu ús agrícola i ramader, i promoure la formació i l'enfortiment de cooperatives i associacions d'aquest sector.

Com ha assenyalat el Consistori en una nota de premsa, el parc estarà conformat per dues extensions agroramaderes: el Pla de Sant Jordi, al llevant de Palma, i l'Horta de Dalt, al nord de la ciutat. El primer espai tindrà un total de 5.692 hectàrees, mentre que el segon en tindrà 2.781. En total, el Registre Interinsular Agrari calcula que actualment hi ha censades un total de 339 explotacions agràries i ramaderes a Palma. Els principals cultius són herbacis i llenyosos, seguits de pastures i terreny forestal.

stats