Política 24/08/2018

Antoni Noguera defensa el regidor Aligi Molina

El batle de Palma ha qualificat de "malentès" la polèmica generada després d'un comentari a Twitter del regidor

Efe
2 min
Antoni Noguera: "No volem que Palma mori d'èxit"

PalmaEl batle de Palma, Antoni Noguera, ha qualificat de "malentès" la polèmica generada després d'un comentari a Twitter del regidor Aligi Molina rebutjant la campanya contra la venda ambulant i ha expressat aquest divendres "rebuig a l'activitat de venda no autoritzada i il·legal" i tot el seu suport al petit comerç.

Noguera ha respost amb una carta de quatre pàgines a la petició de les patronals del comerç Afedeco i Pimeco, CAEB i PIMEM que cessàs del càrrec el regidor de Joventut, Igualtat i Drets Cívics, Aligi Molina, després de la seva piulada.

Molina va tuitar el 16 d'agost: "La campanya contra el top manta és simplement una acció racista per construir un boc expiatori. En l'època d'Amazon i Ali Express i de grans magatzems, realment algú creu que l'objectiu ha de ser lluitar les engrunes als qui només busquen sobreviure?".

El batle assegura a la carta que les paraules de Molina "no han tingut mai la voluntat d'atacar o insultar el sector del comerç" i ha demanat a les patronals que acceptin les seves explicacions d'aquest tema.

Segons Noguera, la Policia Local de Palma ha decomissat més de 150.000 articles de venda ambulant de falsificacions en el darrer any i mig. Només el 2017, va interposar 869 denúncies i va decomissar 103.000 objectes.

Entre les mesures a favor del comerç minorista, Noguera ha defensat la reactivació del Consell Municipal de Comerç, que ha convocat nou reunions, l'aprovació del Catàleg d'Establiments Comercials, i el pla d'ajudes per a innovació i modernització amb uns 190.000 euros entre l'any passat i aquest.

Noguera ha destacat també la paralització del projecte de les Fontanelles, en defensa de "la supervivència del petit i mitjà comerç". Segons el batle, "si governàs el PP en aquesta ciutat, les Fontanelles ja estarien construïdes i Port Mayurca projectat", dues iniciatives que suposarien "dinamitar el teixit del petit i mitjà comerç", afirma a la carta.

stats