Política 15/02/2022

El Pacte rebutja que el Consell Consultiu intervengui en la tramitació dels decrets

L'oposició, menys Vox, ha votat a favor de la proposició de llei proposada per Més per Menorca

ARA Balears
1 min
Josep Castells és diputat de Més de Menorca.

PalmaEls partits del Pacte, PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca, s'han posicionat en contra de la proposició de llei presentada per Més per Menorca, la qual proposa que el Consell Consultiu emeti informes també en la tramitació dels decrets llei, així com fa en els projectes de llei, segons ha informat Europa Press. D'altra banda, tota l'oposició, menys Vox que s'ha abstingut, ha donat suport a la iniciativa defensada pel portaveu del partit menorquí, Josep Castells.

En la defensa de la proposta, Castells ha argumentat que sorgeix a causa de "l'ús i abús" de la figura del decret llei, tant dels governs d'esquerra com dels de dreta. De fet, arran de l'aprovació de la llei turística, els partits de l'oposició han criticat reiteradament que s'hagi tirat endavant amb un decret i no s'hagi tramitat des d'un principi com un projecte de llei, una manera de fer que, per exemple, el portaveu del PP, Antoni Costa, ha qualificat de "vergonyosa".

El decret és una figura útil, segons Castells, però "té el risc de deixar fermats de peus i mans" els grups parlamentaris davant la possibilitat que l'Executiu aprovi normes contràries a l'Estatut. Per la seva banda, els socis del Pacte han coincidit en les seves argumentacions per votar en contra, sobretot en el fet que s'hagi "obviat" el context de pandèmia que justifica l'aprovació de lleis per aquesta via d'urgència.

stats