Política 19/02/2020

Els partits del Pacte fan un front comú per rebutjar l'ampliació de l'aeroport de Palma

Asseguren que és necessari redactar un nou pla director sectorial per a l'aeroport de Son Sant Joan adequat a la realitat actual

Ara Balears
1 min
Els partits del Pacte fan un front comú per rebutjar l'ampliació de l'aeroport de Palma

PalmaEls grups parlamentaris Unides Podem, MÉS per Mallorca i PSIB-PSOE han presentat aquest dimecres el contingut d'una proposició no de llei (PNL) per rebutjar l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan i les obres de reordenació encaminades a un increment de la capacitat actual de les instal·lacions. El diputat Pablo Jiménez, de Podem, ha destacat que Aena "és insostenible ambientalment per molt que s'esforcin a convèncer-nos que estan reduint la petjada ecològica".

"Les actuacions d'Aena no fan cap referència al territori, cap a la gent que viu en aquests territoris, cap a l'equilibri social dels voltants d'aquestes infraestructures, cap a l'equilibri dels ecosistemes que les envolten", ha afegit. Per la seva banda, el diputat de MÉS per Mallorca Josep Ferrà ha assegurat que aquesta iniciativa conjunta recull "el sentiment de la societat civil mobilitzada de Mallorca".

Durant la presentació de la PNL, Ferrà ha recordat que l'aeroport de Palma genera uns beneficis anuals de més de 200 milions d'euros, mentre que la reinversió és pràcticament nul·la. Un fet que evidencia, ha assegurat, la necessitat d"apostar per la descentralització i individualització del sistema de gestió aeroportuària".

Segons Damià Borràs, diputat del PSIB, ha assegurat que aquest model, d'acord amb el redactat per la proposta, ha d'incloure la participació del Govern i els agents socials i econòmics de les Illes Balears. A més, ha afegit que és necessari instar el govern estatal que, juntament amb Aena i la participació de les institucions insulars, redacti un nou pla director sectorial per a l'aeroport de Son Sant Joan adequat a la realitat actual.

stats