Política 26/05/2021

El Pacte tomba una iniciativa del PP per aplicar l'increment salarial del 2% als funcionaris

Els partits de la dreta n'han votat a favor i el Grup Mixt se n'ha abstingut

ARA Balears
2 min
La sala de plens del Parlament

PalmaEl ple del Parlament ha rebutjat aquest dimarts una proposició no de llei (PNL) del PP en què demanava al Govern que aplicàs l'increment salarial del 2% als funcionaris públics. La iniciativa ha estat tombada pels 28 vots en contra dels partits del Pacte –PSIB, MÉS per Mallorca i Podem–. El PP, El Pi, Ciutadans i Vox han sumat 25 vots a favor, segons ha informat Europa Press. Per la seva part, el Grup Mixt s'ha abstingut.

La PNL va ser presentada en març del 2020, després que el Consell de Ministres aprovàs l'increment del 2% del salari dels funcionaris, però el diputat popular Juan Manuel Lafuente ha assegurat que es tracta d'un "tema d'actualitat per les retallades del Govern". Lafuente ha rebutjat que el Govern hagi utilitzat la pandèmia com a motiu per no apujar el sou dels treballadors públics. "Totes les administracions ho han fet, però el Govern no i les altres, inclosos els ajuntaments, han estat en la mateixa situació de despesa", ha subratllat.

Per part de Ciutadans, Patricia Guasp ha qualificat de "lamentable" l'incompliment dels acords del govern espanyol. "És cert que amb la pujada del 0,9% s'ha avançat, però no és suficient", ha afegit. En la mateixa línia, la diputada de Vox Idoia Ribas ha acusat el Govern de "negar els drets" als funcionaris. Finalment, la diputada d'El Pi Maria Antònia Sureda ha reclamat que el pagament del 2% es faci "com més aviat millor".

Pel que fa als partits que no han donat suport a la iniciativa, la diputada de Podem Esperança Sans ha destacat que el Govern ha hagut de "prendre moltes decisions per fer front a la pandèmia", i el portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha retret al PP la seva iniciativa perquè "no és moment de parlar de determinades qüestions quan hi ha gent al carrer que ho està passant molt malament". Per acabar, la diputada del PSIB Pilar Carbonero ha acusat el PP d'haver "perdut la coherència".

stats