Política 09/10/2019

El Pacte cerca alternatives a la donació dels doblers de l'ecotaxa als hotelers

MÉS acceptaria compensar les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook, però mai amb càrrec als fons d'aquest impost

Ara Balears
1 min
Pilar Costa i Iago Negueruela, aquest dimarts al Parlament.

PalmaMÉS i el PSIB estan cercant alternatives per compensar els hotelers afectats per la fallida de Thomas Cook sense haver de recórrer a la donació als hotelers de l'Impost de Turisme Sostenible pagat pels clients del touroperador. El PSIB es mostra disposat a renunciar a aquesta mesura una vegada que el mateix conseller de Model Econòmic i Turisme, Iago Negueruela, reconegui la possibilitat d'haver comès alguna errada en l'aprovació del paquet de mesures per alleugerir la crisi del grup turístic.

Negueruela va mantenir aquest dimarts al Parlament converses entre els socis de govern de MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, que haurien mostrat la disposició a aportar liquiditat als hotels afectats, però no a càrrec dels fons de l'esmentat impost, segons han explicat fonts del PSIB.

En canvi, Turisme manté que no hi ha novetats sobre aquest tema i que, de moment, no es renuncia a la mesura que implica la devolució de l'ecotaxa pagada pels clients de Thomas Cook als hotels on s'han allotjat. Seria una manera de compensar una part del deute que el touroperador ha deixat a aquests establiments. La mesura costaria prop de tres milions d'euros.

"Estam en diàleg constant amb els socis de govern i amb les entitats que varen formar part de l'acord per impulsar aquest paquet de mesures, com sindicats i patronals", indiquen des del PSIB, tot i que reconeixen que la decisió tècnica final sobre la millor manera d'aportar liquiditat als hotelers correspon al Govern. "El partit no es ficarà en la manera com s'ha de fer, però és cert que cercam alternatives", afegeixen.

stats