Política 05/12/2022

Els pacients menors d'edat que es desplacin a Mallorca podran portar fins a dos familiars

La consellera de Salut ha anunciat també que s'augmentarà la quantia per cobrir el transport entre Alcúdia i Son Espases quan el pacient no pugui viatjar en avió

2 min
La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, aquest dimarts

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha anunciat aquest dilluns en la sessió de control que els pressupostos autonòmics del 2023 preveuen partides de doblers perquè els menors d'edat de Menorca, Eivissa i Formentera que es desplacin a Mallorca per raó de malaltia puguin venir acompanyats per un segon familiar. A més, el Govern també pagarà el transport, en el cas dels menorquins que no puguin viatjar en avió, per costejar el desplaçament entre Alcúdia i Son Espases.

Les dues mesures neixen de les reclamacions de Més per Menorca per donar el suport als pressupostos autonòmics. El passat dimecres el portaveu ecosobiranista, Josep Castells, ja va apuntar que aquestes serien qüestions "clau" per sl sí de la formació als comptes públics autonòmics.

L'esmena més significativa que exigeix el partit és l'augment de les dietes per als malalts de fora de Mallorca, que actualment són de 60 euros diaris per l'hostatge i l'alimentació, perquè passi a 90 euros en temporada baixa i 120 euros en temporada alta, a causa de l'oscil·lació dels preus dels establiments.

"Pensam que és un tema molt sensible, i si al fet d'estar malalt hi afegim el mal de cap d'assumir algunes despeses, el Govern ha de demostrar la màxima empatia per una mesura que pot ser part de l'escut social", ha explicat la diputada de Més per Menorca, Patrícia Font, en la seva pregunta a la consellera de Salut. "Hi ha un interès per augmentar les prestacions", ha replicat Gómez.

"Ens alegram que el Govern hagi cedit a la nostra petició", ha apuntat Castells. Des del partit declaren que no es descarta arribar a un acord abans de l'aprovació dels pressupostos, sobre l'increment de les dietes que reben els malalts. "Mantindrem viva l'esmena fins al final", ha detallat la formació en una nota de premsa.

stats