Pressupostos
Política 30/11/2022

Les dietes dels pacients que es desplacen a Mallorca, "clau" per al sí de Més per Menorca als pressupostos

Els ecosobiranistes volen que s'augmenti la partida dels 60 euros actuals als 90 en temporada baixa i 120 en els mesos amb més turisme

2 min
Josep Castells és diputat de Més de Menorca.

PalmaLes dietes que perceben els pacients de Menorca, Eivissa i Formentera per desplaçar-se a l'hospital Son Espases seran "un element clau" en la negociació entre Més per Menorca i el Pacte, perquè els pressupostos autonòmics tinguin el vot favorable dels ecosobiranistes. Així ho ha anunciat aquest dimecres el portaveu parlamentari del partit, Josep Castells, en la roda de premsa posterior a la junta de portaveus.

Actualment, les dietes estan 60 euros per passar la nit i sopar, i Més per Menorca proposa que s'augmentin fins a 90 euros en temporada baixa, i 120 euros en temporada alta. Així, el partit ha presentat esmenes als pressupostos tractant aquesta qüestió, reclamant també que es pugui augmentar fins a dos el nombre d'acompanyants, ja que la normativa ara només en permet un. "És increïble que dins l'escut social no es volgués incloure una cosa tan justa com que els ciutadans d'altres illes, quan es desplacen per ser atesos pel sistema sanitari, no hagin de posar doblers de la seva butxaca", ha exposat Castells.

En aquest sentit, el portaveu ecosobiranista ha recordat que fa tres anys, a través d'una esmena presentada pel partit, ja es van augmentar les dietes, de 40 a 60 euros. "Es va aprovar per casualitat, ja que el Govern va votar-hi en contra", ha matisat. "Si la Conselleria de Salut no és sensible a això és perquè no n'és conscient", ha incidit.

Per la seva banda, la portaveu parlamentària del PSIB, Pilar Costa, ha afirmat que "en aquests anys hi ha hagut un augment de dietes per trasllat de pacients i familiars conscients que no és suficient, i que tota millora serà benvinguda". Pel que fa a Formentera, el diputat de la coalició d'esquerres de l'illa, Antonio Jesús Sanz, ha negociat la triple insularitat per assolir una millora de les dietes.

stats