Política 17/06/2023

Oliver revalida la batlia de Manacor, amb el suport del PSOE i AIPC

La candidata popular, Maria Antònia Sansó, desitja que “les relacions agres dels socis no es traslladin al Consistori”

2 min
Miquel Oliver, de MÉS per Mallorca, aixeca la vara municipal de Manacor.

PalmaDesprés de dies d'incertesa, Miquel Oliver Gomila ha estat investit batle de Manacor amb els vots favorables del PSOE i d'AIPC. D'aquesta manera, les tres forces sumen una majoria absoluta de 13 regidors.

La sala de plens de l'Ajuntament de Manacor ha esclafit amb mamballetes quan el regidor socialista Artur Aguiló (PSOE) ha votat de manera favorable a la investidura d'Oliver. Això ha anticipat els vots favorables de la resta de regidors socialistes, que, amb Núria Hinojosa al capdavant, havien manifestat dubtes sobre el caràcter del seu vot.

A diferència del mandat anterior, les dues regidores d'AIPC, encapçalades per Antònia Llodrà, s'incorporaran a l'equip de govern. La candidata popular, Maria Antònia Sansó, just ha pogut afegir els dos vots de Vox als dels seus sis regidors. En el seu discurs ha manifestat que "espera que les relacions agres dels nous socis de govern no es traslladin a la resta del Consistori".

Miquel Oliver intervé durant el Ple de constitució de l'Ajuntament de Manacor, sota la mirada de la cap de llista socialista, Núria Hinojosa.

Hinojosa ha manifestat que han donat el seu vot "a canvi de res". "Just ho hem fet pel bé de Manacor, perquè, contràriament a allò que molts diuen, sempre hem volgut que Manacor tingués un govern progressista, com un dels pocs llocs de les Balears que ha resistit l'envestida conservadora", ha dit la candidata socialista.

Un batle per qui els seus "són tots"

Per la seva banda, qui ja és batle de Manacor, Miquel Oliver ha assegurat que governarà per a tothom. "Quan me top qualcú pel carrer, no sé què vota, ni ho vull saber. Just sé que és un manacorí o una manacorina. Perquè aquí no es tracta de saber quins són els meus o de quins són els nostres. Perquè allò que hem de dir és que els nostres són tots els manacorins", ha manifestat Oliver.

Dirigint-se a l'oposició, en concret a qui serà la portaveu popular, Maria Antònia Sansó, Oliver ha assegurat que "tothom pot fer molta de feina, perquè la tasca que es fa des de l'oposició també és una manera per fer un país millor". "Manacor és un dels pocs municipis grossos que ara estaran en mans progressistes, a diferència del que ha succeït a l'àmbit autonòmic i insular. Però ara ja no és hora de lamentar-se'n, és hora de posar-se a fer feina, des d'unes i altres administracions", ha dit el batle de Manacor.

AIPC tindrà la Delegació de Porto Cristo i s’Illot

Per la seva part, la cap de llista de l'Agrupació Independent de Porto Cristo i s'Illot, Antònia Llodrà, ha exposat que gestionaran la delegació d'aquests dos nuclis de vorera de mar. Assegura que el seu grup també està interessat a gestionar Turisme, cosa que negociaran aquesta setmana vinent amb Miquel Oliver, qui aquest dissabte ha revalidat la batlia de Manacor.

Prometen per imperatiiu legal i juren per Déu i Espanya
  • L'entesa entre els 7 regidors de MÉS i les dues regidores de l'Agrupació Independent de Porto Cristo i s'Illot no s'ha manifestat només amb les rialles i mirades de complicitat durant el ple de constitució de l'Ajuntament sinó també amb les formes a l'hora d'accedir al càrrec. Ha sobtat que tots els nou regidors que sumen aquestes dues formacions s'hagin decantat per la fòrmula "promet per imperatiu legal". Els socialistes han "promès", mentre que d'entre els 6 regidors populars n'hi ha hagut que han "jurat" i altres que han "promès". El cap de llista de Vox, Esteban Sureda, quan li ha arribat el moment ha dit "ho jur per Déu i per Espanya", mentre el segon edil ultraconservador s'han limitat a dir "ho juro", utilitzant la forma pròpia del verb del català central i no del català de les Illes Balears, que seria "ho jur"

stats