Política 20/07/2018

L'Oficina d'Habitatge Social de Menorca atén 144 famílies en només 4 mesos

La consellera insular d'Habitatge, Cristina Gómez, destaca la necessitat de promoure noves polítiques en aquesta matèria

Iván Martín
1 min
Cristina Gómez és la titular del departament en polítiques d'Habitatge Social del Consell Insular de Menorca.

MaóL'Oficina d'Habitatge Social de Menorca ha atès des del mes de febrer d'enguany 144 unitats familiars, és a dir, un total de 320 persones. Així ho ha fet públic aquest divendres la institució a través de la consellera insular d'Habitatge, Cristina Gómez, i la responsable del programa Provivienda, Josune Huidobro. De les 320 persones, 107 són menors d'edat i gairebé el 76%, d'origen espanyol. El 74% viu en règim de lloguer i el 48% té fills, en la majoria dels casos menors, d'edat a càrrec seu.

Pel que fa als municipis, el 65% de les persones ateses corresponen a Maó i es Castell, i Alaior és el municipi amb menys demanda. Pràcticament el 50% ho ha fet per iniciativa pròpia i un 11% hi han estat derivats per l'oficina de l'Ibavi. Les principals demandes d'informació estan relacionades amb la recerca d'habitatge i la mediació de conflictes, a més d'informació general, ajudes socials i demandes de desnonaments. En total, s'han registrat 887 atencions per part de l'equip de professionals.

La consellera insular d'Habitatge, Cristina Gómez, ha destacat que "les dades posen de manifest la necessitat de promoure noves polítiques en aquesta matèria". A més, Gómez considera que "no es tracta únicament de fer promocions de pisos de lloguer social a un preu assequible o d'implantar noves formes d'accés i gestió de l'habitatge".

stats