Política 13/11/2020

L'Oficina de Drets Lingüístics del Govern balear començarà a treballar el 4 de desembre

El conseller d'Educació, Martí March, en va anunciar la posada en marxa aquest dijous al Parlament

Ara Balears
2 min
L'Oficina de Drets Lingüístics serà una realitat a partir del 4 de desembre.

PalmaEl Govern ha anunciat aquest divendres que té "a punt" la posada en marxa de l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics. Aquest organisme públic, que servirà per vetlar per la garantia d'aquests drets dels ciutadans, començarà a treballar el 4 de desembre. El conseller d'Educació, Martí March, va anunciar la notícia aquest dijous al Parlament.

L'Executiu ha destacat que des de fa mesos es fa feina perquè l'Oficina sigui una realitat i ha afegit que començarà a treballar amb totes les garanties i els recursos necessaris per oferir un servei rigorós i eficient des del primer dia. El 4 desembre se'n donarà a conèixer el funcionament i dependrà orgànicament de la Direcció General de Política Lingüística, que forma part de la Conselleria d'Educació i és la competent en matèria de defensa dels drets lingüístics.

D'aquesta manera, l'organisme començarà a fer feina un any després que la portaveu del Govern, Pilar Costa, asseguràs que entraria en funcionament el febrer d'enguany. Cal recordar que el Consell de Govern va aprovar el 29 de novembre de 2019 el decret per crear aquesta oficina, malgrat que ho va fer sense cap pressupost assignat. L'organisme havia de començar a funcionar el febrer del 2020, perquè el decret va entrar en vigor dos mesos després.

Aquest dijous, March va anunciar que el pressupost de la Direcció General de Política Lingüística per a l'any que ve serà de 3 milions d'euros i, a més de posar en funcionament l'Oficina, la Conselleria preveu la incorporació de set dinamitzadors lingüístics i el manteniment de les subvencions per al foment de l'ús del català.

El conseller d'Educació va rebre aquest dijous les crítiques tant de Ciutadans com de Vox per destinar recursos a l'oficina en temps de pandèmia, però March va defensar la seva tasca i va lamentar que es carregui contra la dotació de la Direcció General de Política Lingüística si el pressupost arriba als 1.064 milions d'euros.

stats