Política 15/06/2022

D'Obama a Virgilio Moreno: les inspiracions de la presidenta Francina Armengol

Diversos alumnes de cinquè i sisè de Primària han entrevistat la dirigent balear a la Cadena SER

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, s'ha sotmès aquest dimecres en el programa de la SER a les preguntes de nins i nines de cinquè i sisè de Primària. Més enllà de les qüestions sobre temes d'actualitat, com són la crisi econòmica, la guerra a Ucraïna o el que s'espera per a la pròxima legislatura, els alumnes han volgut saber més de la presidenta i les respostes no han deixat ningú indiferent.

Una de les preguntes ha estat quins són els personatges polítics que l'han inspirat i a la llista, a part de Pedro Sánchez, hi ha inclòs gent de tot arreu. "Mon pare, Pasqual Maragall, Joan March, Xisco Antich". Aquests han estat els primers de la llista, però també ha volgut fer referència a la política internacional i estatal i ha inclòs Barack Obama i Alfredo Pérez Rubalcaba. Però aquest no ha estat el final. "Ara també hi ha molt bons lideratges, com Ximo Puig, Salvador Illa o el mateix batle del meu poble, Virgilio Moreno".

Les inquietuds dels joves no han acabat aquí i també han volgut saber què s'havia d'estudiar per poder ser polític. "No s'exigeix un nivell d'estudis per ser polític, s'exigeix tenir sentit comú", ha dit la presidenta, que també ha explicat que ella va començar en el món de la política des de jove, ja que venia d'una família molt política. En aquest sentit, ha remarcat que (la política) "és meravellosa perquè pots ajudar la gent".

Respecte del moment més difícil que ha viscut, ha assegurat que ha estat la pandèmia. "L'inici de la pandèmia ha estat el més difícil perquè havíem de decidir sense tenir un full d'instruccions i es van prendre decisions molt dures".

Armengol també ha reconegut que el que més li agrada llegir són les novel·les històriques i clàssiques i que un dels seus objectius en el futur és "ser feliç". "És una broma, però ser feliç és molt important. A part d'això, professionalment tornaré a ser apotecària, tot i que també faré cooperació internacional i ajudaré molt la meva família". L'entrevista no podia acabar sense alguna petició concreta i en aquest cas ha estat sobre el món del motor. "Quan hi haurà a Mallorca un circuit públic de motos?" li ha demanat un dels alumnes, que ha aconseguit que Armengol "ho apunti per veure si és possible".

Les conseqüències econòmiques també preocupen els petits

Un dels temes que s'han plantejat des de diferents aspectes han estat l'economia i per què els preus estan pujant tant. Armengol, en aquest sentit, ha explicat els problemes que han sorgit arran de la pandèmia del covid-19 i de la guerra d'Ucraïna, però ha defensat la recuperació que s'està vivint a les Illes, remarcant que s'estan generant llocs de feina i que s'està deixant enrere la precarietat.

stats