Política 11/07/2023

El nou director de l'IEB, el 2011: "La llengua ha de ser un requisit i no un mèrit, sens dubte"

Fa 12 anys, el batle d'Alaró, que dirigirà l'Institut d'Estudis Baleàrics, es mostrava radicalment contrari a la mesura acordada pel PP i Vox

1 min
Perelló afirmava el 2011 que la llengua ha de ser un requisit i no un mèrit

PalmaFa 12 anys, en una entrevista al diari DBalears, qui serà el pròxim director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló, es mostrava radicalment contrari a dues de les mesures lingüístiques acordades pel PP i Vox per assegurar la investidura de Marga Prohens: l'eliminació del requisit del català per accedir a la sanitat i estendre-ho a tota la funció pública. "La llengua ha de ser un requisit i no un mèrit, sens dubte", afirmava el també filòleg català a l'entrevista.

Així i tot, la nova consellera de Salut, Manuela García, ja ha confirmat aquest dimarts que s'eliminarà el requisit lingüístic per atreure més metges a les Balears. En aquella mateixa entrevista del 2011, Perelló posava en relleu que no és partidari que "la llengua s'imposi", ni que "s'editin llibres en les modalitats lingüístiques insulars", que també són presents al document dels 110 punts d'acord entre el PP i Vox.

Irònicament, comentava que era més partidari de ser director general de Política Lingüística que no president del Govern. Així i tot, el Govern de Marga Prohens ha eliminat tant aquesta direcció general com la secretaria autonòmica, que estaven en mans de MÉS per Mallorca, i totes les competències d'aquesta matèria dependran de l'Institut d'Estudis Baleàrics.

stats