Política 11/05/2019

Antoni Noguera proposa per a Palma "una revolució verda"

Impulsarà mesures com la plantació de 5.000 arbres i l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà

Ara Balears
2 min
Antoni Noguera proposa per Palma "una revolució verda"

PalmaL'actual batle de Palma i candidat a la batlia per MÉS per Palma, Antoni Noguera, ha assegurat aquest dissabte en un acte electoral que els ecosobiranistes faran "la revolució verda" si governen el Consistori. "Enfront de la Palma negra que vol la dreta, nosaltres apostam per la Palma verda amb mesures com la plantació de 5.000 arbres a la ciutat, el bosc urbà, el projecte de la façana marítima i la creació i continuació de nous eixos cívics".

Noguera ha explicat també que el 25% de les emissions de CO2 a Palma provenen de cotxes privats. "Per això hem de reduir les emissions de CO2 apostant per la mobilitat sostenible, per la lluita contra el canvi climàtic amb projectes com el trambús, l'ampliació d'horaris i freqüències dels busos i l'aposta per la bici", ha conclòs.

MÉS per Palma-Estimam Palma ha organitzat aquest dissabte capvespre un acte amb ciutadans europeus residents a la capital mallorquina per explicar les polítiques ecologistes, sostenibles i de lluita contra el canvi climàtic impulsades pel partit ecosobiranista a Palma i a Mallorca. L'esdeveniment, amb el nom de Green Party, s'ha realitzat a la Bodega de Santa Clara (antiga Xifoneria) de Ciutat. Hi han assistit l'actual batle de Palma i candidat a la batlia per MÉS per Palma, Antoni Noguera; la candidata ecosobiranista a la batlia d'Inca, Alice Weber; la número 2 de MÉS per Palma, Neus Truyol; la número 2 dels ecosobiranistes a les llistes del Parlament, Fina Santiago, i el candidat de MÉS a les europees i també membre de les llistes de MÉS per Palma–Estimam Palma, Christer Södeberg.

"MÉS és el partit verd de Palma i de Mallorca", ha afirmat Alice Weber. "És el mateix que el Die Grünen a Alemanya, Les Verts a França i que a les eleccions europees concorre amb partits que formen part del grup dels Verds", ha continuat la cap de llista de MÉS per Inca, que ha assegurat que "han estat els partits verds a Europa els que han frenat l’extrema dreta i els que han evitat que aquests governin".

En aquest sentit, Weber ha volgut recordar la feina feta pels ecosobiranistes en matèria de polítiques ecologistes durant aquesta legislatura a Palma. "Quan el que volia la dreta era un gran port esportiu al Molinar, Palma ha defensat el port petit. Mentre que Bauzá i Isern s’abraçaven per celebrar un futur centre comercial a les Fontanelles, el govern de Palma n'ha deixat caducar les llicències".

A més, Weber ha afegit que "on hi havia un perill de construcció en una zona com el bosc de Can Tàpera, l'Ajuntament ha protegit 38.000 metres quadrats. I a Son Gual, on es podien fer 300 xalets, ara hi ha una suspensió de llicències". "Les polítiques de MÉS són en clau de partit verd. El govern de l'Ajuntament de Palma liderat per Antoni Noguera ha estat un govern ecologista", ha afirmat la candidata a batlessa de la capital del Raiguer, que ha reivindicat també algunes de les mesures impulsades pel Govern balear, com la Llei de canvi climàtic i transició energètica, la Llei de residus i l'ampliació del Parc Natural del Trenc i el de l'Albufera.

stats