Política 01/02/2020

Noguera: "L'ampliació de l'aeroport suposa més avions i més cotxes"

MÉS per Mallorca anuncia que presentarà al·legacions al projecte de remodelació de Son Sant Joan

Ara Balears
2 min
Neus Truyol i Antoni Noguera durant la roda de premsa d'aquest dissabte

PalmaEl coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha manifestat aquest dissabte la negativa del partit ecosobiranista a l'ampliació de l'aeroport de Palma, perquè "és sinònim de més avions i més cotxes" i "suposarà més massificació i contaminació". Noguera ha comparegut aquest dissabte en roda de premsa, acompanyat per Neus Truyol, i ha assenyalat que el projecte preveu una ampliació de l'aparcament de cotxes privats. "L'aeroport no pot plantejar més aparcaments i incentivar l'ús del vehicle privat per accedir a aquestes instal·lacions, sinó que ha d'invertir en transport públic, com el tramvia, o facilitant la connectivitat amb bus des de la Part Forana", ha dit.

El coordinador de MÉS ha recordat els 200 milions d'euros de beneficis anuals que genera Son Sant Joan i la nul·la inversió en la millora del seu entorn. "L'aeroport de Palma ha de resoldre tota la mobilitat que genera com a infraestructura. És corresponsable i ha de definir estratègies per reduir l'ús del vehicle privat". A banda dels problemes de mobilitat que generarà l'ampliació de l'aeroport, Noguera s'ha oposat a incrementar el trànsit aeri. Per aquest motiu, ha anunciat que MÉS presentarà al·legacions per "impedir una ampliació que només genera massificació i contaminació".

De moment, els ecosobiranistes reclamen una nova avaluació ambiental. A més, Neus Truyol ha destacat que "s'ha de fer un nou pla director de l'aeroport que s'ajusti a les necessitats de mobilitat dels residents insulars" en el context actual de "declaració d'emergència climàtica. Truyol ha recordat que l'actual pla és del 2001, amb una avaluació ambiental dels anys 90. "És evident que el context social, ambiental i econòmic ha canviat radicalment. Per això consideram que, tot i la vigència legal, és necessària una nova avaluació ambiental per desenvolupar els projectes", ha conclòs.

Noguera ha avançat que MÉS fa feina per configurar aliances socials amb partits de Mallorca i l'Estat per fer front a aquesta "proposta sense sentit". El coordinador ecosobiranista també ha destacat la necessitat de tenir "un marc de cogestió". "És imprescindible tenir dret a decidir sobre aquestes grans infraestructures que canviaran el model econòmic", ha sentenciat.

stats