Política 21/12/2021

Negueruela considera "ponderat i raonable" l'acord d'arribada de creuers a Palma

Ha reivindicat que és la primera entesa que s'aconsegueix en aquest sentit i que a partir d'aquí s'obre un camí

1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha sortit al pas de les crítiques dels seus socis de govern entorn de la limitació d'arribada de creuers. Tant MÉS per Palma com Podem varen titllar l'acord d'"insuficient i poc valent", mentre que Negueruela l'ha considerat "ponderat i raonable".

Negueruela ha tret pit: "És el primer acord de limitació d'arribada de creuers de la Mediterrània", ha assegurat el conseller. Ha explicat que s'ha passat del fet que en poguessin arribar sis o set que només siguin tres. Ha destacat que és el primer cop que es fixa un màxim i que això serà un desencadenant que hi hagi un "decreixement". Segons Negueruela, és una mesura que ha de propiciar el turisme sostenible.

En contraposició als seus socis de Govern, Negueruela creu que s'ha estat valent, perquè "negociar és un acte de valentia". Ha reconegut que en la reunió amb les empreses de creuers es varen plantejar la proposta de la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, del màxim d'un creuer per dia, però que no es va acceptar. Llavors, "sense tenir un marc legal que ho empari, es va negociar", ha dit Negueruela, i es va arribar a l'acord que ja es coneix de tres creuers per dia amb només un de més de 5.000 persones de capacitat.

"És un bon acord perquè és el primer", ha assegurat el conseller de Model Econòmic. Així i tot, aquest primer acord té la particularitat que durant el 2022 hi podrà haver quatre creuers de manera excepcional, però únicament per l'any que ve pels creuers que ja estaven programats per a aquest pròxim estiu.

stats