Societat 20/12/2021

Quina diferència hi ha entre un creuer i un megacreuer?

El Govern i les navilieres arriben a un acord històric per regular l'arribada d'aquests vaixells a Palma

ARA Balears
1 min
Un megacreuers al port de Palma.

PalmaLa capacitat de passatgers. Aquesta és la clau per diferenciar un creuer d'un megacreuer. I és que a partir de les 5.000 persones de capacitat aquest tipus de vaixells ja es poden considerar megacreuers. Però per què és important aquesta diferenciació? El Govern i les principals navilieres del món que operen a les Balears han aconseguit un acord que en regula l'arribada a les Balears: a partir de l'any que ve, només podran arribar en el mateix dia a Palma un total de tres creuers, i només un d'ells podrà tenir una capacitat superior als 5.000 passatgers.

Les Illes es converteixen en la primera destinació de l'Estat a aconseguir un compromís d'aquest tipus, que serà efectiu ja el 2022, quan el port de Palma rebrà un 14,5% menys d'escales que el 2019. Així, el 2022 únicament coincidiran a Palma el mateix dia un megacreuer i dos vaixells més de menor grandària, la qual cosa suposarà ja una reducció efectiva en el nombre d'escales que es traslladarà també al nombre de visitants.

L'acord s'ha produït després de dos anys de negociacions i contactes constants entre totes dues parts. L'Executiu ha explicat que es tracta d'un acord per als pròxims cinc anys. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha destacat que "suposa fixar per primera vegada un límit real a l'arribada de creueristes a Palma, fet que no hauria estat possible sense la voluntat del sector".

stats