Política 02/06/2023

Negueruela, als hotelers: "Entenc que vulguin menys intervenció, llevarà pressió per apujar salaris"

El conseller de Turisme també ha respost les crítiques del lloguer vacacional: "S'exigeix posar 90.000 places per generar més especulació sobre l'habitatge"

2 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela, aquest divendres

PalmaL'endemà de les eleccions autonòmiques, quan va quedar clar que l'únic govern possible és un encapçalat per Marga Prohens (falta veure si serà amb Vox dins o fora de l'Executiu), la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) va fer un comunicat on reclamava que s'aturas "l'intervencionisme ideològic". A preguntes dels mitjans, El conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic en funcions, Iago Negueruela, ha matisat que "els interessos d'una organització es llancen als que entren". "Entenc que prefereixin menys intervenció, perquè hi haurà menys pressió per apujar salaris", ha destacat.

A més, ha retret que, quan es demana menys intervencionisme ideològic, "es diu que es vol una altra ideologia, la liberal". "Per generar la indústria turística, hi pesa molt la inversió pública, i s'ha de redistribuir la riquesa", ha puntualitzat. "El diàleg social serveix perquè el 2020 el 70% de la població estigués protegida amb els ERTO, després va tocar redistribuir-ho. Quan fas aquesta despesa de recursos, més tard se n'exigeix un major repartiment", ha afegit.

D'altra banda, Negueruela ha acusat la patronal de lloguer vacacional Habtur d'exigir al pròxim govern que posi 90.000 places turístiques a la borsa, "per generar més especulació sobre el mercat de l'habitatge". "Estic orgullós de demostrar que aquestes places no són necessàries, de dir que les hem bloquejat, ja que tenim plena ocupació cada mes", ha destacat Negueruela en roda de premsa. Amb més places, ha dit, "es perjudicaria" la qualitat de la destinació.

Aquesta afirmació arriba després que Habtur qualificàs el conseller de Turisme com "el pitjor de la història". La moratòria de places fou molt criticada en el sector del lloguer vacacional i no tant en l'hoteler, ja que impedia l'intercanvi de places. "Estic orgullós que se'm defineixi com se'm defineixi, i de no permetre més places", ha subratllat.

L'arribada del PP, "un problema" laboral

Amb l'arribada del PP al Govern després de dues legislatures, segons Negueruela hi hauria "dos problemes" per a la societat illenca. D'una banda, que es continuï la tendència de l'etapa de José Ramón Bauzá (2011-2015) i es "trenqui" el diàleg social. "L'economia es pot gestionar millor, amb ocupació estable, fixos i fixos discontinus", ha indicat. "Qui diu que s'ha de permetre més marge de la llibertat a les empreses, sol estar darrere la contractació precària i temporal", ha afegit. Igualment, alerta davant la possibilitat que s'aixequi la moratòria de places, ja que "no se'n necessiten més en els mesos centrals de l'estiu, perquè estam en plena ocupació".

stats