Política 30/05/2023

Habtur felicita el PP per la seva victòria: "Negueruela ha estat el pitjor conseller de Turisme de la història"

La patronal reclama que "es posi fi a les prohibicions i se suprimeixin les zonificacions turístiques"

ARA Balears
2 min
Turistes passejant pels carrers de Palma

PalmaLa patronal del lloguer turístic, Habtur, ha felicitat Marga Prohens per la seva victòria a les eleccions autonòmiques, i li ha demanat "un canvi radical en la manera de tractar el lloguer turístic" per part del Govern. La patronal ha mostrat alegria davant el fet que "Iago Negueruela, el pitjor conseller de Turisme de la història, deixi el seu càrrec" i ha demanat al PP que "es triï un conseller favorable al sector". Habtur espera que d'aquesta manera "s'acabin les prohibicions i es compleixin les promeses fetes".

Des d'Habtur, han considerat necessari "tornar a implantar les borses de places i permetre la recuperació de les 90.000 places que no poden intercanviar-se i estan destinades a desaparèixer", així com derogar les zonificacions turístiques, entre altres mesures que "permetran dinamitzar el sector i garantir la rotació de places", han afegit.

En sintonia amb els hotelers

Per la seva banda, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) també ha celebrat els resultats electorals del 28-M, que varen donar una victòria contundent a la dreta. En un comunicat, la patronal ha exposat que espera "que es produeixi menys intervencionisme ideològic per part de les institucions, que no aporta cap valor". La patronal creu que l'electorat balear "s'ha pronunciat àmpliament, cosa que és indicativa que l'essència de la democràcia s'ha pogut executar".

Els hotelers han afegit que "l'èxit no es qüestiona, es gestiona amb sentit comú". És per aquesta raó que, a les portes del mes de juny, i "tenint en compte l'escenari actual", la FEHM espera que el traspàs de poders es produeixi "dins els terminis estipulats, i com més aviat millor, perquè no hi ha temps per perdre". En la mateixa línia, assenyalen que "donar uns serveis públics adequats als residents no és incompatible amb oferir una experiència completa als turistes".

stats