Política 03/02/2022

Negueruela celebra la nova reforma laboral: "Permetrà a milers de joves incorporar-se al mercat"

Defensa que es posarà fi a la precarietat que provocava la llei del PP

ARA Balears
2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha celebrat l'aprovació de la reforma laboral i ha definit aquest succés com "un dia històric en el qual s'ha convalidat el diàleg social entre els agents socials i les empreses". A més, Negueruela ha defensat que amb aquesta nova normativa "milers de joves podran incorporar-se al mercat laboral i que augmenten significativament les possibilitats de signar un contracte fix a qualsevol entitat".

Poc després de l'aprovació de la reforma, el conseller illenc ha destacat que aquest canvi en la normativa permet "desterrar la precarietat que provocava la llei laboral del PP" i ha remarcat que, a partir d'ara, s'apostarà per contractes fixos o fixos discontinus. A més, Negueruela ha remarcat que aquesta reforma oferirà una major "protecció" i un major "respecte" als treballadors.

Per part seva, Pere Joan Pons, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, ha celebrat també que s'aprovi aquesta reforma i ha defensat que l'arribada de la nova normativa suposa el final d'una dècada en què el model econòmic del PP "ha enviat milers de treballadors a l'atur". Pons ha assegurat que aquesta nova reforma laboral oferirà millors condicions socials, econòmiques i laborals a milers de treballadors de les Illes Balears i de tot l'Estat.

La Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) també està satisfeta amb l'aprovació de la reforma laboral i ha remarcat el fet que s'hagi fet de manera consensuada amb empresaris, patronals i associacions. A través d'un comunicat, CAEB ha destacat que la nova normativa "manté la flexibilitat de les empreses i consolida la figura del fix discontinu, essencial per a l'economia de les Balears".

Tot i destacar els punts positius d'aquesta reforma laboral, la presidenta de la confederació empresarial, Carmen Planas, ha matisat que "no és exactament la reforma que nosaltres desitjàvem, però valoram molt positivament el consens i la seguretat jurídica que durà per als treballadors". "És una passa molt important per a la recuperació econòmica i la creació de llocs de feina", ha conclòs.

stats