Política 15/06/2023

Negueruela acusa el PP i Vox de "fer un espectacle que genera inestabilitat abans de començar"

El portaveu del Govern retreu que la negociació entre els dos partits es basi "en el repartiment de cadires i no a parlar de les polítiques"

2 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela

PalmaDesprés de la primera reunió entre el PP i Vox per negociar la investidura de Marga Prohens, que va acabar sense acord, el portaveu del Govern en funcions, Iago Negueruela, ha acusat els dos partits de "fer un espectacle que ja genera inestabilitat abans de començar". El conseller creu que el fet que el PP demanàs aquest dimecres ajornar la constitució del Parlament és iniciar la legislatura "de la pitjor manera possible". "Quan un comença malament, acaba malament", ha afirmat.

A més, ha acusat el PP i Vox de "parlar del repartiment de cadires i no de les polítiques, i sempre han assenyalat que no farien això". El principal entrebanc, més que un acord programàtic, és l'entrada o no de Vox en el Govern, a més que l'extrema dreta reclama un lloc a la Mesa del Parlament. A la reunió d'aquest dimecres no es va parlar d'això. "Totes les opcions del PP passen per Vox", ha indicat.

Negueruela s'ha referit als pactes entre el PP i Vox. Concretament, s'han donat a Llucmajor, Marratxí, Calvià i Alcúdia, a l'espera del que succeeixi a Palma. "No hi ha vetos a Vox, sinó que es veu qui acumula més poder a cada constitució", ha lamentat. "Dissabte –quan es constitueixin els ajuntaments– veurem com a Calvià la Policia Local, la igualtat i la transformació mediambiental estaran en mans de la ultradreta", ha afegit.

"Marí Bosó té un currículum ple de mentides"

Després dels espectaculars resultats de Vox a les eleccions autonòmiques, en què passaren de 3 diputats a 8, Negueruela ha acusat el PP de "participar en el creixement" del partit d'extrema dreta. "Moltes persones de la ultradreta venen del PP, i comparteixen moltes polítiques", ha insistit. A més, ha carregat contra José Vicente Marí Bosó, que fou conseller d'Hisenda en la legislatura de José Ramón Bauzá (2011-2015) i ara serà el cap de llista del PP a les eleccions generals del 23 de juliol. Per tant, disputarà els diputats d'aquesta circumscripció amb la presidenta del Govern en funcions, Francina Armengol, i el que fins ara ha estat senador per designació autonòmica, Vicenç Vidal. Vox encara no ha aclarit qui encapçalarà la candidatura.

"Marí Bosó pot dir que les polítiques que va aplicar a les Balears van ser liberals, duríssimes, va eliminar subsidis, va congelar el Salari Mínim Interprofessional... Ell va ser qui més impostos ha pujat mai a les Illes, el que menys els ha baixat, sempre ha mentit. Té un currículum ple de mentides ultraliberals, que ara vol pactar amb la ultradreta", ha exposat Negueruela. "El PP s'ha entregat a la ultradreta, i fa missatges d'ultradreta", ha conclòs.

stats