70 aniversari d'Aznar
Política 26/02/2023

Mozart, Strauss, Xostakóvitx, Aznar i Feijóo al Teatro Real

L'expresident espanyol reuneix pel seu aniversari família, amics, polítics i empresaris

3 min
José María Aznar i Ana Botella, arribant al Teatre Reial de Madrid

BarcelonaCada diumenge, a les 12 del migdia, hi ha concert de música clàssica al Teatro Real de Madrid. Els Domingos de Cámara comencen amb tres peces de Mozart per a violí i violoncel i segueixen amb composicions de Richard Strauss i de Dmitri Xostakóvitx. Els dissabtes són una altra història, i més quan els caps de cartell tenen més aviat poc a veure amb la música. Unes hores abans que el públic gaudís amb el Se vuol ballare de l’òpera Les noces de Fígaro, al Teatro Real va triomfar-hi el Cumpleaños feliz. 70 anys ha fet José María Aznar, i va voler convertir la nit de dissabte en una celebració especial amb amics i nombrosos càrrecs polítics.

Aznar hi va arribar amb la seva dona, Ana Botella, els seus fills i els seus nets, i aviat van començar a rebre els convidats, entre els quals una àmplia representació de la família popular. L’últim a arribar va ser l’actual líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, que tornava d’un míting a Santiago de Compostel·la. Tot i que ell no va formar part del nucli de l’aznarisme, fa temps que ha pagat gustosament el peatge de lloar la grandesa del primer president espanyol del PP i sovint recorda amb especial èmfasi que va ser Aznar qui li va donar els seus primers càrrecs a l’administració.

No hi va ser, en canvi, el segon president espanyol del PP, Mariano Rajoy, triat al seu dia a dit pel mateix Aznar, però amb qui fa temps que va posar distància. Tampoc era Pablo Casado entre els que aplaudien, tot i que en algun moment va arribar a ser el fill predilecte abans de caure en desgràcia al partit. El ministre del miracle econòmic, Rodrigo Rato, en llibertat després d'haver trepitjat presó per les targetes black, Jaume Matas, condemnat a sis anys de presó per corrupció, o Eduardo Zaplana, pendent de judici, van ser altres absències.

L'exministre Francisco Álvarez-Cascos arribant al Teatro Real per celebrar el 70è aniversari de José María Aznar

La gran família del PP

Però Aznar va sentir l'escalf del gruix dels seus ministres. Sí que hi va ser Francisco Álvarez-Cascos –per a qui la Fiscalia demana dos anys de presó per apropiació indeguda–; Ángel Acebes –imputat en el cas dels papers de Bárcenas i absolt, com Rato, en el cas Bankia–; Ana Mato –condemnada per haver-se lucrat en el cas Gürtel–; Jaime Mayor Oreja –que va respondre al jutge que "no recorda" si va cobrar de la caixa B del PP–; Alberto Ruiz-Gallardón –a qui ja es va aixecar la imputació en el cas Lezo–, Isabel Tocino o José María Michavila.

Feijóo no va ser l'únic dels nous dirigents del partit que va assistir a l'aniversari. També hi havia l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso. I, malgrat els estira-i-arronses que va tenir amb Esperanza Aguirre, l'expresidenta madrilenya –recentment desimputada en el cas del finançament irregular del PP de Madrid perquè els fets contra ella haurien prescrit– no es va voler perdre la celebració.

Alguns mitjans, com ElDiario.es, també destaquen la presència d'importants empresaris, com el president de Repsol, Antoni Brufau; Rosauro Varo, vicepresident de Prisa, que va arribar acompanyat de la seva dona, l'actriu Amaia Salamanca; Manuel Pizarro, expresident d'Endesa i exdiputat del PP; o Pedro J. Ramírez, director d'El Español.

L'actriu Amaia Salamanca arribant al Teatro Real per celebrar el 70è aniversari de José María Aznar

No consta que cap dels presents allargués la festa, que es va circumscriure a una de les sales privades el teatre, per poder escoltar l'endemà Mozart en directe.

stats