Política 19/10/2020

Mor el polític mallorquí Joan Mesquida

El fins ara secretari de comunicació de la junta directiva de Ciutadans i ex-secretari d'Estat de Turisme amb el PSOE ha mort a causa d'un càncer

Ara Balears
2 min
Joan Mesquida en una imatge d'arxiu.

PalmaEl polític mallorquí Joan Mesquida ha mort aquest dilluns a conseqüència d'un càncer. El que fou director general de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, secretari d'Estat de Turisme amb el PSOE i subsecretari segon de l'executiva de Ciutadans ha mort a 57 anys.

Després de l'anunci de la mort de Mesquida, les administracions públiques i alguns polítics de les Illes Balears com la presidenta del Govern, Francina Armengol, han expressat el seu condol als familiars i amics del polític mallorquí a través de piulades als comptes oficials de Twitter. El PSOE, partit al qual va pertànyer durant 32 anys, ha lamentat la mort del seu exmilitant i ex-secretari d'Estat de Turisme, el qual ha definit com un "servidor públic i home de profundes conviccions".

Per la seva banda, l'Ajuntament de Calvià, òrgan al qual també va pertànyer Mesquida, ha lamentat la mort del polític en el seu compte de Twitter.

Joan Mesquida, nascut a Felanitx el 6 de desembre del 1962, era llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i en Dret i s'inicià en la política balear amb el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) l'any 1986 i durant la seva militància en el partit socialista fou secretari d'Estat de Turisme, conseller d'Hisenda i Pressupostos durant la presidència de Francesc Antich, director general d'Infraestructures del Ministeri de Defensa i director general de la Policia i la Guàrdia Civil. 32 anys després, Mesquida decidí abandonar el partit i es presentà com a independent a les primàries de Ciutadans i encapçalà la llista del Congrés de Ciutadans per Balears, ja que fou l'únic candidat que es presentà al procés de primàries obert per la formació taronja.

Quatre mesos després de la seva arribada a Ciutadans com a independent, Mesquida s'afilià al partit taronja i durant el procés de reconstrucció de Ciutadans, Albert Rivera nomenà Mesquida, juntament amb José Ramón Bauzá, membre de la nova executiva del partit taronja. A les eleccions del passat 10 de novembre de 2019, Mesquida repetí com a cap de llista de Ciutadans per Balears al Congrés, i després d'aquest procés electoral el partit taronja el nomenà assessor al Congrés. Mesquida deixà la seva plaça de funcionari a l'Ajuntament de Calvià (en la qual gaudia d'una excedència) i s'incorporà a l'equip de Ciutadans al Congrés espanyol. A més, Mesquida, compartia aquest nou càrrec amb el de coordinador de Ciutadans a les Balears.

Aquest mes de setembre Ciutadans decidí nomenar Patrícia Guasp coordinadora del partit a les Balears en lloc de Joan Mesquida i aquest fou nomenat secretari de comunicació de la junta directiva de la formació taronja.

stats