Política 22/04/2015

Montoro diu que no hi haurà nous casos de tanta rellevància com el de Rato a la llista de l'amnistia fiscal

Es mostra dolgut amb l'exvicepresident espanyol i diu que no ha parlat amb ell des que va esclatar el cas

Acn
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, aquest dimecres al Congrés. EFE

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, creu que no hi haurà nous casos de tanta rellevància relacionats amb el procés de regularització extraordinària com el que afecta l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato. En una conversa informal i sense micròfons amb la premsa al pati del Congrés, Montoro ha assegurat que no ha parlat amb Rato des que va esclatar el cas i que tampoc pensa fer-ho, i s'ha mostrat dolgut perquè persones que han estat el que han estat en política hagin tingut actituds com aquesta. També ha justificat de nou que no parli públicament de Rato i sí de Pujol pel fet que l'expresident català ha fet una confessió escrita.

Montoro ha abordat la qüestió amb la premsa després de respondre a la sessió de control del Congrés a una bateria de preguntes sobre la seva actuació i la de l'Agència tributària respecte als casos que afecten el PP.

El ministre, que durant la sessió s'ha referit a Rato com "aquell senyor", ha apuntat que Rato està essent investigat per "diversos delictes fiscals" que no tenen res a veure amb l'amnistia fiscal.

En aquest marc, ha defensat de nou el "procés de regularització" i ha assegurat que ell és partidari que s'investigui qualsevol cas de suposada irregularitat. També ha assegurat que l'Agència Tributària està treballant com mai en la lluita contra el frau fiscal.

"Aquí no es perdona ningú"

Tal com va assegurar divendres al consell de ministres, Montoro ha insistit que el cas Rato demostra que l'Agència tributària investiga de forma independent sense tenir en compte el color polític. "Aquí no es perdona a ningú", i no es tenen en compte "noms, cognoms, amics o enemics", ha dit.

stats