Política 11/02/2019

Picabaralla entre Carles Puigdemont i Mónica Oltra per l'acció de l'expresident de la Generalitat a l'exili

La vicepresidenta valenciana diu que Puigdemont es dedica a anar pel món "fotent-se bons menjarots" i ell li respon que "denigrar amb falsedats no és de demòcrates"

Ara
2 min
Mónica Oltra assegura que els extreballadors de RTVV són els que han declinat en diverses ocasions l'oferiment del govern a dialogar.

ValènciaLa vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha dit en una entrevista a 'El diario.es' que Carles Puigdemont es dedica a anar pel món "fotent-se bons menjarots i penjant-ho a Twitter", mentre Oriol Junqueras "és a la presó".

Oltra ha fet aquesta afirmació per valorar el que considera les actuacions diferents de Puigdemont i Junqueras, i les diferències entre "la dreta i l'esquerra". Per a la portaveu del Consell, "la dreta es tapa les vergonyes sempre amb les banderes" i els seus "principis són els diners i el poder", mentre que "l'esquerra té principis i ètica".

En concret, i en resposta a una pregunta sobre el conflicte a Catalunya i sobre fins a quin punt ha tergiversat i tergiversa aquest conflicte la política valenciana, la líder de Compromís va contestar: "Desgraciadament, crec que ha marcat bastant. La dreta es tapa les vergonyes sempre amb les banderes. Sol tindre pocs principis. Es veu molt clar en els líders que han encapçalat el Procés: l'un està en la presó i l'altre va pel món fotent-se bons menjarots i penjant-ho en Twitter. Ja és hora que a Catalunya es recupere l'eix esquerra-dreta. L'esquerra té principis i ètica, i per a la dreta els principis són els diners i el poder. Hi ha coses que apunten a això. Només cal veure on està cadascun dels que lideraven el Procés, l'un de dreta i l'altre d'esquerra".

Puigdemont respon a Oltra que "denigrar amb falsedats no és de demòcrates"

Les crítiques de Mónica Oltra han estat contestades aquest matí per Carles Puigdemont, que ha retret a la vicepresidenta del govern valencià que també s'apuntés a la "brama" de menystenir la situació que pateixen els polítics independentistes no empresonats, i l'ha convidat a acompanyar l'expresident i el seu equip durant una setmana. "Després podràs opinar i dir el que vulguis, però almenys amb fonament. Denigrar algú sobre falsedats és un recurs impropi de demòcrates", ha conclòs Puigdemont.

El retruc de Mónica Oltra ha arribat aquesta tarda, quan la vicepresidenta del govern valencià s'ha refermat en la idea que hi ha "dos maneres ben diferents d'encarar els principis en política". La líder de Compromís ha conclòs la seva resposta agraint la invitació de l'expresident per compartir els "seus viatges", però declinant l'oferiment perquè té massa "faena treballant per les persones".

Les paraules de la també portaveu del Consell han estat de nou respostes per Carles Puigdemont, que ha afirmat que Oltra "és una d'aquelles persones que es va alegrar" de la seva detenció a Alemanya i que encara "no ha paït" que el deixaren en llibertat. A més, l'expresident català ha defensat que "treballar per una veritable democràcia" és "la millor manera de treballar per les persones".

stats