Política 14/10/2016

Mónica Oltra: "Com és possible que Correa i Álvaro Pérez estiguessin com a cal sogre en la Generalitat Valenciana?"

La vicepresidenta del govern valencià es pregunta com la trama va poder obviar els filtres de control de la Generalitat

Salva Almenar
2 min
La vicepresidenta Mónica Oltra critica que durant els anys del PP en el govern de la Generalitat, Correa i els capitosts de la Gürtel fessin negoci amb els diners dels valencians.

ValènciaLa vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha mostrat aquest divendres la seva sorpresa per la manera que tenien de procedir els suposats capitosts de la trama Gürtel amb els diferents governs del Partit Popular al País Valencià. Inquirida per les declaracions de Francisco Correa al judici del cas Gürtel en què reconeix el finançament il·legal del PP valencià, Oltra s'ha preguntat "com és possible" que hagin "robat milions" al País Valencià quan els filtres de la Intervenció de la Generalitat "són solvents i diligents".

La número dos del govern valencià s'ha mostrat perplexa per la facilitat que la trama tenia per fer negocis amb els governs del PP. "Em pregunto com s'ha robat tant, com és possible que Correa i Álvaro Pérez estiguessin com a cal sogre i es fessin les coses que es van fer", ha dit Oltra, que ha lamentat que al País Valencià "s'ha robat com si no hi hagués un demà".

Segons Oltra, el que ha narrat Correa en la seva declaració al judici "és el que a la Comunitat Valenciana passava abans, que als empresaris se'ls demanaven comissions il·legals, que no hi havia seguretat jurídica per a les empreses i del que es tractava és d'estar ben col·locat respecte del governant de torn que havia d'adoptar una decisió".

"No importava la llei ni el procediment administratiu, sinó que el percentatge de 'mordida' arribés on havia d'arribar, que era a la persona que prenia la decisió que estava al govern i al partit que sustentava el govern", ha assenyalat.

Filtres de l'administració

Preguntada per si no hi havia fórmules per protegir l'administració d'aquestes activitats, la vicepresidenta ha afirmat que li resulta "complicat" entendre com es duia a terme aquest procés atès que, com a exemple, ha explicat que fa uns mesos la Intervenció li va posar "objeccions" per pagar un ram de flors de 30 euros comprat per a una senyora a la qual van visitar en una residència d'avis pública perquè complia 100 anys.

La Intervenció els va dir que no podien passar la despesa de la compra del ram tot i que estava documentat que el regal li va ser lliurat a l'anciana. "Estava tot documentat, es podia veure l'edat de la senyora al DNI... però ens va dir que no es podia pagar", ha explicat Mónica Oltra, que ha explicat que finalment ho va pagar ella i el seu equip de la seva butxaca.

stats