Extrema dreta
Política 08/12/2022

Miquel Ramos i Enric Juliana presentaran els seus llibres a les jornades antifeixistes de MÉS per Palma

L'acte inaugural serà la projecció de 'La mort de Guillem', presentat per Betlem Agulló

M. Ll.
2 min
S'escorxador, a Palma

PalmaL'Escorxador serà l'escenari on aquest divendres i dissabte es duran a terme les jornades antifeixistes que ha organitzat MÉS per Palma. Un dels plats forts seran les presentacions dels llibres dels periodistes Miquel Ramos (Antifeixistes) i Enric Juliana (Aquí no hem vingut a estudiar) i de l'historiador Pablo Batalla (Los nuevos odres del nacionalismo espanyol). A més, la jurista María Eugenia Rodríguez Palop parlarà de l'obra Revolución feminista i políticas de lo común frente a la extrema derecha, un llibre que, malgrat que no és tan recent, continua plenament vigent.

Les jornades començaran divendres, 9 de desembre, a les 19.15 h amb la projecció de La mort de Guillem, que presentarà la germana de Guillem Agulló, Betlem. Aquest film recorda la seva tràgica història i el seu assassinat a mans de seguidors de l'extrema dreta l'11 d'abril de 1993.

Dissabte serà el torn de les presentacions de llibres, les quals es duran a terme des de les 17 fins a les 19.45 h. Paral·lelament, al mateix Escorxador es farà la Fira del llibre contra l'odi, amb paradetes de les llibreries Quart Creixent i Embat (de 17 a 21 h). Les jornades culminaran amb un acte polític a les 20.15 h, en el qual participaran Betlem Aguilló; l'advocada Nora Rodríguez; la presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver; la representant de la Comunitat Negra Africana i Afrodescendent de Mallorca, Fatoumata Ouatara; el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia; el secretari general del partit ecosobiranista, Jaume Alzamora; i la cap de llista de Més Estimam Palma, Neus Truyol. També hi participaran les glosadores Maribel Servera i Alicia Olivares.

"Dins MÉS hem viscut amb inquietud aquests anys, tant pel que passa al món com a casa nostra, i patim cada dia l'extrema dreta a les institucions", explica Antoni Lluís Trobat, qui ha coordinat l'organització de les jornades i que considera que cal formació per combatre-la "de manera adequada". "Hem intentat dur diferents enfocaments per posar-los en diàleg i fer una lectura àmplia, democràtica i ecofeminista", sentencia.

stats