Política 25/08/2022

El conseller de Medi Ambient reclama la gestió de ports i aeroports per "controlar el flux de visitants"

Miquel Mir insisteix que s'han sobrepassat "tots els límits"

ARA Balears
1 min
Turistes a l'explanada de davant de la Seu de Palma.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha reclamat aquest dijous la gestió dels ports i aeroports per "controlar el flux de visitants" a les Balears. Mir ha reiterat el seu posicionament davant la polèmica per la massificació turística i ha insistit que s'han sobrepassat "tots els límits". Les manifestacions de Mir contrasten amb la satisfacció del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, perquè les Balears han assolit aquesta temporada la plena ocupació laboral, i amb el plantejament de la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui s'ha limitat a apuntar que el Govern continuarà treballant per "arribar als equilibris necessaris segons quines temporades de l'any".

Mir ha fet aquestes declaracions durant una visita a l'exposició sobre el Corredor mediterrani de protecció de cetacis de la Universitat de València, segons ha informat Europa Press. El conseller ha convidat totes les administracions a unir-se a un "debat com a societat". "La capacitat d'interferir a ports i aeroports és imprescindible. La pressió humana sempre estarà fora de les competències del Govern si no tenim la capacitat de controlar el nombre d'operacions i el flux de visitants", ha reivindicat.

Malgrat la legislació ambiental que les Balears han tirat endavant, el conseller ha assegurat que "la situació d'aquest estiu" demana una reflexió. Per això, Mir ha reclamat als partits polítics que es posicionin sobre quin model proposen per a les Illes.

stats