Política 03/09/2020

El PP reclama a la ministra de Treball que els ERTO s'allarguin fins al 31 de març de 2021

El portaveu parlamentari del partit, Antoni Costa, diu que seria "un insult" que se n'anàs de les Balears sense un compromís concret

Ara Balears
2 min
El portaveu parlamentari del PP balear, Antoni Costa.

PalmaEl portaveu adjunt del grup parlamentari del PP balear, Antoni Costa, ha exigit aquest dimecres a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que "no se'n vagi de les Balears sense assumir un compromís concret per allargar els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)". El popular ha dit que com a mínim haurien de funcionar fins el 31 de març de 2021, quan s'iniciï la temporada turística, segons ha explicat la formació en un comunicat. Costa ha indicat que seria "un insult" que se n'anàs de les Balears sense un compromís concret.

Cal remarcar que aquest dijous Díaz ha donat per fet, en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio, que els ERTO es perllongaran més enllà del mes de setembre. Tot i que no n'ha especificat una data exacta, la ministra ha assegurat que "aquest mecanisme ha vingut per quedar". El portaveu del PP considera que no és suficient que la ministra digui que mantindrà els ERTO mentre duri la incertesa sanitària perquè "els ciutadans i les empreses necessiten certeses, no improvisació.

Costa ha comentat que el PP vol donar suport a la presidenta del Govern, Francina Armengol, per reclamar conjuntament a l'Estat mesures "contundents" per a les Balears, com la perllongació dels ERTO fins a la pròxima temporada. En tot cas, però, ha advertit que no donaran el seu suport per fer "fotos", "decorats".

Davant la caiguda històrica del 40,5% del PIB balear i l'increment d'aturats, que ja arriben als 73.753, el portaveu ha afirmat que calen mesures concretes per reactivar l'economia i que el pla de reactivació de l'Executiu "no impulsa l'economia".

El popular ha exigit 200 milions d'euros d'ajudes directes per a empreses i autònoms de les Balears, a més de 700 milions per facilitar la liquiditat del teixit empresarial. Així mateix, ha defensat que cal abaixar els impostos.

stats