Política 27/11/2019

El 97% de la militància de Podem avala el preacord amb el PSOE per un govern de coalició

A les Illes, 2.711 votants s'han mostrat a favor del pacte per només 80 que s'hi han manifestat en contra

Ara Balears/ Laia Forès
2 min
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu

Palma/ BarcelonaUn total de 2.711 militants de Podem a les Illes ha donat suport a l'acord entre Pablo Iglesias i Pedro Sánchez per formar un govern de coalició, un 97,13% dels participants. Només 80 militants, un 2,87%, hi ha votat negativament.

A tot l'Estat, han votat un total de 134.760 persones, 130.150 de les quals han votat sí (96,8%), 4.244 han donat suport al no (3,16%) i 366 han votat en blanc (0,27%). La participació ha estat del 59% del cens d'inscrits actius cridats a votar i han contestat la pregunta de si "estàs d'acord que participem en un govern de coalició en els termes del preacord signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias?".

En aquest sentit, la secretària general de Podem Illes Balears, Mae de la Concha, ha indicat que "un cop més, tornam a demostrar que a Podem les decisions importants les pren la gent, la nostra militància. Gràcies a totes les persones que han participat en la consulta".

Així, la secretària general ha dit que "el suport pràcticament total al sí demostra que les bases estan a favor de governar, de millorar la vida de la gent des d'un govern progressista a l'Estat, que imiti el que ja feim aquí, a les Illes".

També el secretari d'Organització de Podem Illes Balears, Alejandro López, ha asseverat que "aquest acord centrat en els punts signats per Pablo Iglesias i Pedro Sánchez és un acord per aprofundir en l'estat del benestar i per solucionar els problemes que actualment hi ha a Espanya".

López ha destacat "la importància que Podem formi part d'un govern estatal, sobretot per garantir que els drets de la gent no es toquin i hi hagi avanços socials". "Aquí, a Balears, ja vam tenir un acord similar, acord al qual els inscrits van donar suport també amb una àmplia majoria", ha afegit.

A més a més, el també diputat ha asseverat que "el Govern de Balears és un exemple a seguir de com aconseguir treballar amb un govern de coalició entre diverses forces, basat en un full de ruta clar, el benestar de la gent corrent, garantir serveis com educació, sanitat i serveis socials, i alhora donar seguretat apostant per diversificar el model productiu de les Illes per aconseguir instaurar una economia estable, amb llocs de treball de qualitat i que permeti a les famílies tenir garantida la convivència i els seus drets en el dia a dia".

stats