Un 22% dels militants d'Esquerra Unida de les Illes ha votat de manera telemàtica la relació amb Podem

Amb la participació presencial que s'ha obert per a aquest dimecres s'espera superar el 30%

Un 22% dels militants d'Esquerra Unida a les Illes ja han participat en la consulta oberta per aquesta formació per decidir si es trenca amb Podem o s'accepta la proposta d'aquest soci de coalició per formar part dels acords de govern de la Comunitat Autònoma, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

Les votacions s'han fet de manera telemàtica entre dilluns i dimarts, però aquest dimecres els 387 militants del partit poden votar presencialment a Palma,  Magaluf , Maó i  Eivissa . Per aquest motiu, s'espera superar el 30% de participació, la mitjana habitual de les consultes fetes, segons explica el coordinador a les Illes,  Juanjo  Martínez.

La pregunta que s'ha plantejat a la militància és: "Estàs d'acord que Esquerra Unida accepti l'oferta de Podem i entri a formar part dels governs de la  CAIB , el Consell Insular i l'Ajuntament de Palma?". La pregunta va acompanyada de l'oferta de Podem i el reglament de la consulta.

La proposta de Podem consisteix a designar el director general de Consum del Govern, el director general de Promoció Sociocultural del Consell de Mallorca i un assistent del grup municipal de l'Ajuntament de Palma. Durant l'assemblea de dissabte, els quasi 90 militants que hi varen assistir es varen mostrar favorables a aprovar l'acord, però s'ha fet extensa la decisió a tota la militància .

Està previst que els  òrgans  de direcció es reuneixin dijous horabaixa per avaluar la resposta dels militants. En cas de ser positiva, es comunicarà a Podem i es proposaran els noms  per als càrrecs que s'ofereixen .

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF