Política 09/03/2021

Vicenç Vidal: "El Govern ha de posar fi a la imposició legal exclusiva del castellà en la normativa estatal"

Més se suma a la iniciativa d'EH Bildu i de les entitats pel català, el basc, el gallec, l'aragonès i l'asturià al Congrés contra les discriminacions lingüístiques

1 min
Representants de les diferents entitats i partits que s'han sumat a la proposta d'EH Bildu

MÉS s'adhereix a la iniciativa impulsada pels agents socials que treballen a favor de les llengües catalana, gallega, basca, asturiana i aragonesa. Les entitats Obra Cultural Balear, Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, Escola Valenciana, Kontseilua, A Mesa pola Normalización Lingüística, Nogara, CIEMEN, Iniciativa pol Asturianu i Acció Cultural del País Valencià han promogut una iniciativa no de llei que serà presentada per la diputada d'EH Bildu Mertxe Aizpurua i té el suport de Compromís, ERC, Junts, PNB, CUP, BNG, Mas País, PDECat i Podemos. "És vital la necessitat d'assumir la realitat plurilingüe i aprovar les iniciatives legislatives oportunes que garanteixin que l'administració de l'Estat funcioni en les diferents llengües", apunta el senador de autonòmic per les Illes Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca. Fa referència a institucions com les Corts Generals, els Tribunals Constitucional i Suprem i Audiència Nacional o organismes com l'Agència Tributària i la Seguretat Social, a més d'altres empreses i entitats públiques com RTVE. 

Per a l'ecosobiranista, l'Estat ha d'assumir, "no sols retòricament com fins ara", la seva condició plurilingüe "i seguir l'exemple de Bèlgica, Suïssa, Finlàndia o el Canadà". Els signants de la iniciativa que ha defensat EH Bildu exigeixen polítiques decidides per posar fi a les discriminacions lingüístiques, a més de propostes dirigides a difondre i promoure el coneixement i el respecte per totes les llengües de l'Estat. "El Govern ha de posar fi a la imposició legal exclusiva del castellà en la normativa estatal", agefeix Vidal, perquè "afecta de manera frontal l'àmbit econòmic i singularment l'etiquetatge".

stats