Parlament
Política 10/03/2023

MÉS reprovarà els diputats illencs del PSOE que varen votar en contra de limitar el preu del lloguer

"És una declaració d'intencions: posar en evidència les contradiccions flagrants del PSOE", ha afirmat el diputat de MÉS Joan Mas

2 min
Sofía Hernanz i Pere Joan Pons van votar en contra de la investidura de Mariano Rajoy, juntament amb 13 diputats  més del PSOE.

PalmaMÉS per Mallorca ha registrat en el Parlament una Proposició No de Llei (PNL) per reprovar els dos diputats balears del PSOE (Pere Joan Pons i Sofía Hernanz) que aquest dimarts al Congrés varen votar en contra d'una iniciativa de Més per Menorca per reformar la Llei d'Arrendaments Urbans estatal (LAU) perquè les comunitats autònomes puguin limitar el preu del lloguer. La raó és que el PSIB, al Parlament balear, hi va donar suporti, fins i tot, un diputat socialista, Joan Ferrer, va sortir a la tribuna de la Cambra Baixa a defensar-ho.

"És una declaració d'intencions: posar en evidència les contradiccions flagrants del PSOE, que diu una cosa a les Balears i una altra a Madrid", ha afirmat el diputat de MÉS Joan Mas Collet aquest divendres en roda de premsa. A principis d'abril es dissoldrà el Parlament amb vista a les eleccions, per la qual cosa és pràcticament impossible que s'arribi a debatre la iniciativa abans de finals de legislatura. Així i tot, des de MÉS ja han anticipat que, tot i no haver tingut converses amb altres partits, esperen el suport "dels partits progressistes" llevat del PSIB.

"Hem de mostrar la nostra indignació i vergonya davant la manca de suport dels diputats que representen les Balears", ha expressat per la seva banda el secretari general de MÉS, Jaume Alzamora. "Del PP no podem esperar res, però el PSOE és el que ens ha sorprès i decebut més, l'actuació no té justificació possible, és una vergonya amb majúscules", ha afegit.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, va restar importància al fet que el PSOE tombàs una iniciativa que tenia el suport del PSIB, afirmant que al cap d'"unes dues o tres setmanes" hi podria haver acord en la llei d'habitatge. "Volem complir l'objectiu, ja sigui via LAU o via llei d'habitatge", va incidir, en referència a la limitació del preu del lloguer. Així i tot, la secretària general de Podem, Ione Belarra, i altres socis de govern ja varen matisar ahir que l'acord encara és lluny. "Tot i que és important i l'esborrany de la llei preveu la regulació dels preus, demanam que la competència se cedeixi a les comunitats. Si no tenen coratge de regular-ho, que ens en cedeixin les competències", ha assenyalat Alzamora.

Armengol tampoc va voler posicionar-se sobre si Pons i Hernanz haurien d'haver trencat la disciplina de vot del PSOE, ja que "és una decisió personal", i el diputat va afirmar que en cap moment va plantejar-se aquesta opció. Cal recordar, però, que tant Pons com Hernanz varen votar en contra de la investidura de Mariano Rajoy i, més recentment, la senadora socialista per les Illes, Susanna Moll, va votar en contra de la Llei trans, una passa més que la que va fer Carmen Calvo, que s'hi va abstenir.

stats