Polèmica
Política 11/08/2022

Cladera defensa que l'acord amb el Reial Mallorca contribueix a un "turisme sostenible i per a tot l'any"

MÉS i Podem han reclamat una reunió urgent al PSIB perquè doni explicacions

2 min
Estadi de Son Moix.

Palma"La valoració és totalment positiva", ha defensat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, en referència a l'acord amb el Reial Mallorca per mantenir el nom Visit Mallorca Estadi per 1,8 milions d'euros. La socialista ha assegurat que "no potencia el turisme de masses", sinó tot el contrari: "Treballam el turisme sostenible i per a tot l'any, amb l'esport com a base". "El futbol es mira a l'hivern, i l'objectiu és desestacionalitzar i crear altres segments" dins el sector turístic", ha afegit.

El PSOE va aconseguir aprovar l'acord amb el club illenc amb els vots a favor de tota l'oposició (PP, Cs, Vox i El Pi) i en contra dels socis de Govern, MÉS per Mallorca i Podem. Els dos partits han exigit aquest dijous una reunió urgent amb els socialistes per aclarir la polèmica. En aquest sentit, la presidenta insular ha admès que "tal vegada no ho hem explicat bé" i que potser "ho hauríem pogut parlar més amb els socis". Quant a la reunió urgent, ha dit que faran "les declaracions que calguin" però ha demanat que les trobades "es facin de manera discreta" i que es treballi "de manera interna".

Cladera ha insistit que no només es tracta del nom de l'estadi sinó que també es potenciarà Mallorca, dins les accions de projecció que faci el club. A més, ha precisat que dels 1,8 milions que costarà, 750.000 són a càrrec del Consell i la resta de l'Ajuntament de Palma i el Govern. Per acabar, ha desmentit "rotundament" que hagi parlat abans amb el Partit Popular que amb els socis.

Les crítiques dels socis

"O es governa amb MÉS per Mallorca o es governa amb el PP. Que triïn i tots actuarem en conseqüència", ha advertit Lluís Apesteguia en una piulada. El coordinador de MÉS per Mallorca ha contat a l'ARA Balears que "un dels socis ha incomplert els acords de Raixa" i demanaran les explicacions pertinents a la reunió urgent.

En el mateix sentit s'han expressat des de Podem, que han remarcat que "no permetran que les polítiques del Consell de Mallorca les decideixi el PP". Així, la formació morada ha rebutjat la participació del PP, un partit que va posar l'illa dalt del rànquing europeu de la corrupció". La vicepresidenta insular, Aurora Ribot, ha dit a través de les xarxes que "Mallorca necessita que aquest govern continuï desenvolupant el projecte acordat a Raixa".

Per la seva banda, Cladera ha assenyalat que aquest fet "no desvirtua la ruta marcada aquesta legislatura". "Els acords de governabilitat s'han duit a terme amb total normalitat i han de continuar així", ha insistit.

stats