Política 24/03/2021

MÉS, El Pi i el PP carreguen contra les visites de ministres a les Balears

Reclamen més mesures per reactivar l'economia

ARA Balears
2 min
Francina Armengol i Reyes Maroto a una reunió

PalmaMÉS, El Pi i el PP han criticat les visites dels ministres del govern espanyol a les Balears en els pròxims dies i han reclamat que prenguin mesures per ajudar a pal·liar els efectes del coronavirus a les Illes Balears. El partit ecosobiranista ha assegurat que l'arribada dels representants de l'executiu estatal es traduirà en "bones paraules" i molts anuncis que "quedaran en no-res". En aquest sentit, El Pi ha qualificat la visita "d'oportunisme històric", mentre que el Partit Popular ha demanat que treballin per respondre a les necessitats dels illencs i que no vinguin "a fer-se la foto".

A més, els tres partits han reiterat la necessitat d'aprovar mesures per reactivar l'economia illenca. El Partit Popular ha parlat de la necessitat de recuperar el turisme i garantir la creació de corredors segurs que permetin l'arribada de turistes. També han reclamat més ajudes per a empreses i autònoms i que els ERTO es perllonguin fins al maig de l'any que ve. Per part seva, tant MÉS com El Pi i el PP han fet referència a la importància del REB i de garantir un finançament autonòmic que permeti reactivar l'economia de les Balears.

El portaveu adjunt de MÉS al Parlament, Josep Ferrà, ha acusat Sánchez de "faltar al respecte" a les Illes Balears. "No només no ha vingut, sinó que fins i tot va ser incapaç de reunir-se amb la presidenta del Govern", ha sentenciat Ferrà. El president d'El Pi, Antoni Amengual, ha reclamat a Sánchez i els ministres que les Balears deixin de ser "una economia subsidiada per l'Estat", i ha recordat la necessitat de poder gestionar els "nostres propis recursos".

El president del PP a les Balears, Biel Company, ha recordat la situació actual dels treballadors i empreses de les Balears i ha acusat el govern espanyol d'"obligar-los a viure dins la incertesa".

A més, coincidint amb la visita de quatre ministres a les Illes Balears, MÉS ha posat en marxa la campanya #ElQueNoDiran per denunciar els reiterats incompliments del govern de Pedro Sánchez. La campanya inclourà les diferents reivindicacions que "tot i les promeses, han quedat dins un calaix".

stats