Ajuntament de Palma
Política 16/12/2023

MÉS per Palma nega que Cort contractàs l'empresa dels pares de Neus Truyol sense concurs previ

Asseguren que és una maniobra política per desprestigiar personalment la regidora de Cort

ARA Balears
2 min
La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol

PalmaMÉS per Palma ha emès un comunicat en el qual nega rotundament que durant la passada legislatura Cort adjudicàs la contractació del Cinema a la Fresca de Palma a l'empresa de Neus Truyol sense dur a terme el concurs pertinent. Aquest comunicat arriba després que el Diario de Mallorca publicàs aquest dissabte una notícia en la qual assegura que els pares de l'ecosobiranista varen rebre 39.000 euros per dur a terme aquest servei i que l'adjudicació va ser il·legal i amb intencions d'afavorir els familiars de la regidora.

En el comunicat han destacat que l'adjudicació es va dur a terme amb criteris de contractació pública, a través dels procediments establerts i de valoracions fetes per criteris tècnics objectius, seguint estrictament la Llei de contractació pública, de manera transparent i "mai sota cap criteri ni polític ni personal".

A més, han recordat que Tres Setze 35, l'empresa dels pares de Neus Truyol, fa 45 anys que és professional del sector del cinema. Des del 1985 treballa en els cicles Cinema a la Fresca per a tots els municipis de Mallorca i "per a tots els colors polítics". "La regidora mai ha intervingut en cap procés de contractació ni ha gestionat cap àrea que tingués cap contracte amb l'empresa. Tot s'ha fet seguint criteris tècnics i objectius", han sentenciat.

Amb tot, han titllat d'intolerables i inadmissibles les insinuacions que s'han fet, i asseguren que no és més que un "intent de desprestigiar personalment la líder de la formació que ha provocat aquesta filtració interessada".

El PP de Palma exigeix que s'investigui

El Partit Popular de Palma ha emès també un comunicat en el qual exigeix que s'iniciï una investigació per estudiar els contractes de l'Ajuntament de Palma amb Tres Setze 35 i les quanties que Cort va pagar a l'empresa. Asseguren que en els darrers anys, l'empresa dels pares de Neus Truyol han rebut prop de 300.000 euros del consistori de Palma i acusen l'antic govern de dur a terme contractes "per beneficiar-los econòmicament".

stats