Cort
Política 19/07/2023

MÉS per Palma demana la dimissió de Rafel Brunet per la censura de l'obra 'NUA', d'Ann Perelló

La formació presentarà una proposició de rebuig al retrocés que està patint el sector de la cultura

ARA Balears
2 min
Kika Coll i Miquel Àngel Contreras.

PalmaMÉS per Palma presentarà al ple del mes de juliol una proposició de rebuig a la censura que està patint el sector de la cultura en l'àmbit estatal de la mà del PP i Vox, pels atacs a la llibertat d'expressió que aquesta suposa. A més, la formació demanarà la dimissió del director general de Música i Arts Escèniques, Rafel Brunet, per les informacions contradictòries i incoherents donades a la ciutadania i per la cancel·lació de l'obra Nua, d'Ann Perelló.

Aquesta proposició ha estat presentada pels regidors de la formació Kika Coll i Miquel Àngel Contreras. MÉS denuncia el "mal començament de la Regidoria de Cultura, que ha censurat com a primera acció aquesta obra amb unes explicacions que denoten improvisació i falta de respecte cap al sector i cap a la ciutadania". En aquest sentit, Contreras ha assenyalat que "amb aquesta cancel·lació arbitrària i no fonamentada, el PP de Palma se suma a la censura ideològica que, amb Vox o sense, està aplicant arreu de l'Estat".

Per part seva, Coll ha denunciat el retorn de la censura impulsada pels pactes de retrocés entre el PP i Vox a l'Estat. "En els llocs on han entrat a governar aquests partits s'estan produint cancel·lacions massives d'espectacles per motius ideològics. S'estan atacant obres que fan referència a la memòria històrica, al feminisme o als drets LGTBI. Fins i tot s'estan censurant revistes pel simple fet d'estar en català".

A més, Coll ha recordat que els treballadors de la cultura de l'Estat i de les Balears han denunciat de manera massiva i contundent aquesta situació amb la campanya #StopCensura. "La llibertat artística és un dret democràtic reconegut a la Constitució. Com el sector, pensam que sense cultura no hi ha democràcia. La cultura és un dret de la ciutadania i com a tal ha de ser lliure", ha manifestat la regidora.

Coll ha apuntat que el sector local també es va unir a aquesta resposta massiva, com l'Associació de Dramaturgs de les Illes Balears, el Teatre del Mar o el Teatre Sans, a més de personalitats reconegudes de la cultura insular a títol individual.

stats