Política 26/11/2018

Els càrrecs locals de MÉS plantegen mobilitzacions contra Sánchez

MÉS apuja el to contra els socialistes i els regidors ecosobiranistes volen que el PSOE derogui la llei Montoro

Jaume Ribas
2 min
FER

PalmaMÉS per Mallorca apuja el to de les crítiques contra el seu soci de govern, el partit socialista. Amb l'esquerra a la Moncloa i mig any abans de les eleccions, els ecosobiranistes apugen el to de les seves crítiques i reivindicacions al govern de Pedro Sánchez. Aquest dilluns al matí, el portaveu parlamentari de MÉS ha insistit en el rebuig a la proposta de REB del president espanyol que Miquel Ensenyat, el candidat i actual president del Consell, ja va expressar dissabte passat.

A migdia, la formació ecosobiranista ha continuat amb el distanciament dels socialistes, almenys dels socialistes de Madrid i del govern de Pedro Sánchez. MÉS ha difós aquest dilluns un comunicat amb algunes de les conclusions de l'assemblea de regidors i batles del partit, que es reuniren dissabte passat a Santa Margalida. Més de 60 càrrecs municipals del partit es mostren fortament decebuts que el PSOE encara no hagi derogat la llei Montoro, que ofega els ens municipals i no els permet disposar de tots els doblers que tenen, i denuncien “l'immobilisme” de Sánchez. "Mostram el nostre rebuig absolut a una normativa que atempta contra la nostra autonomia municipal, que és vital per atendre la gent", assenyala en unes declaracions el coordinador del partit i batle d'Alaró, Guillem Balboa.

Malestar municipal i governs de pacte

"Cal que el govern espanyol desbloquegi aquesta situació i elimini la llei Montoro, i per això no descartam mobilitzacions per fer els ciutadans partícips de les nefastes conseqüències que patim els municipis", ha assegurat l'exbatle de Manacor, Miquel Oliver, qui ha criticat que ja no és un tema del PP, que la va aprovar per contenir la despesa i el deute durant la crisi, sinó que el PSOE no la deroga. En aquest sentit també s'ha manifestat Guillem Balboa, que ha criticat que el "PSOE no hagi tingut la valentia de suprimir-la amb un reial decret i encara continua vigent".

Així, Balboa ha manifestat que MÉS traslladarà el seu malestar “perquè arribi no només a l'àmbit estatal, sinó també als municipis on governam amb els socialistes”, afirma el comunicat. "Tothom recorda com es varen manifestar en contra quan governava Rajoy; si ara no deroguen la llei, estan fent un doble joc", diu el batle d'Alaró.

Aina Amengual, regidora de Marratxí, recorda que a les Illes Balears, entre tots els ajuntaments, s'han acumulat 500 milions d'euros de superàvit que no s'han pogut invertir en cap servei municipal que tingui a veure amb els àmbits dels serveis socials, esports, joventut, cultura. "És una demostració més de la manca d'empatia amb les necessitats de les persones, quan en realitat els ajuntaments som l'administració més propera i som els qui detectam i miram de donar-los solució", ha assenyalat Amengual.

stats