Política 02/05/2023

Més per Menorca vol augmentar el consum de producte local a escoles, hotels i l'hospital

Volen duplicar la dotació anual del Contracte Agrari Reserva de la Biosfera de 900.000 a 2 milions d'euros

Iván Martín
1 min
Candidat i membres de Més per Menorca a la presentació de les mesures sobre producte local.

MAÓMés per Menorca ha presentat aquest dimarts els projectes amb vista a la pròxima legislatura per enfortir el sector agrari i ramader. Entre aquests destaca el fet de duplicar la dotació anual del Contracte Agrari Reserva de la Biosfera (CARB), passant dels 900.000 actuals a 2 milions d'euros a partir de 2024.

El candidat de la formació sobiranista al Consell de Menorca, Bep Juaneda, ha explicat que impulsaran el portal web d'Agroxerxa, amb l'objectiu de poder comprar productes a través d'aquest canal. D'altra banda, Juaneda ha insistit en la necessitat d'augmentar el producte de proximitat en sectors estratègics com escoles, hospitals i hotels: "La llei Reserva de Biosfera aprovada recentment ens permetrà introduir clàusules per augmentar el consum de producte local en els contractes públics". I ha afegit: "Els establiments turístics estan obligats a consumir el 3% i proposem que sigui com a mínim del 10%".

Per la seva banda, la nutricionista i número dos a la llista de Més al Consell, Noemí Garcia, ha insistit en la importància de diversificar l'economia: "No és un procés fàcil, però sabem que és possible impulsant sectors com les noves tecnologies, el sector cultural o l'agroalimentari". A més, Garcia ha recordat que el consum del producte local a l'illa és només del 16%.

stats