Política 30/04/2019

MÉS per Menorca reivindicarà l'1 de maig la derogació de la reforma laboral

Els sobiranistes demanen al govern espanyol la recuperació de la qualitat dels contractes i la dignificació dels salaris

Iván Martín
2 min
Més per Menorca reclamen a Pedro Sánchez que després del triomf a les urnes derogui la Reforma Laboral.

MaóMÉS per Menorca insisteix en la necessitat de derogar la reforma laboral per dignificar els llocs de feina i avançar cap a una societat del benestar. Considera que la recuperació d'un marc contractual satisfactori per a la classe obrera hauria de ser el missatge amb vista a la jornada de l'1 de maig. Un desig que té com a prioritat urgent la derogació de les reformes de la legislació laboral aprovades pel govern de Zapatero l'any 2010 i el de Rajoy el 2012. La formació menorquinista creu que van agreujar les condicions dels treballadors i, sobretot, la precarietat dels sous.

Els sobiranistes destaquen que la reforma laboral de Rajoy representà un atac als drets dels treballadors, amb l'abaratiment de l'acomiadament, la permissivitat de contractes precaris, la flexibilització dels convenis col·lectius que facilitaven un major nombre d'Expedients de Regulació de l'Ocupació, la pressió per reduir les baixes laborals i l'ampliació de les bonificacions als empresaris. D'altra banda, recorden l'incompliment de Pedro Sánchez, que va prometre la derogació de la reforma laboral. Per aquest motiu, insten l'executiu espanyol a fer efectiu el compromís i restituir una legislació que sigui beneficiosa per a la classe obrera i els col·lectius sindicals.

MÉS per Menorca entén que aquesta petició al govern de Sánchez és prioritària i urgent. També remarca l'afectació de les reformes de Zapatero i Rajoy a Menorca, destacant que el restabliment d'unes condicions òptimes implicaria que alguns sectors com les Kellys millorassin les seves condicions, que en aquests moments són "precàries, amb sous irrisoris i horaris laborals explotadors". Finalment, reclamen una oferta laboral de qualitat, amb salaris i horaris dignes, i que la modificació de l'actual legislació del mercat laboral vingui acompanyada de polítiques de formació professional i plans d'ocupació en tots els àmbits de la societat.

stats